elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre participa en l'acte ‘Construint Memòria’ en homenatge a les víctimes de l'Holocaust

Alcalà-Alcossebre participa en l'acte ‘Construint Memòria’ en homenatge a les víctimes de l'Holocaust
  • Sis veïns de la localitat, que van estar internats en el camp de concentració de Mauthasen, han sigut reconeguts amb el lliurament d'un Taulell de la Memòria

Sis veïns d'Alcalà de Xivert han sigut reconeguts avui en l'acte ‘Construint Memòria’ organitzat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, celebrat a Vinaròs per a honrar la memòria dels 36 habitants del Baix Maestrat víctimes de l'Holocaust. La regidora de Benestar Social i Igualtat, Melina Fradejas, en representació de l'Ajuntament i familiars de les víctimes, han rebut un Taulell de la Memòria de mans de la consellera Rosa Pérez Garijo.

Juan Beltrán Ebrí, Mariano Añó Juan, Antonio Sospedra Herrera, Joaquín Galarza García, Manuel Ávila Arnau i José Martorell Calduch van ser internats en el camp de concentració de Mauthasen entre agost de 1940 i desembre de 1941. Tan sols Juan Beltrán Ebrí va poder sobreviure fins a l'alliberament del camp el 5 de maig de 1945. Els cinc restants van morir abans que el camp fóra alliberat.

La regidora Melina Fradejas ha destacat que “des de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, ens sumem al reconeixement a aquestes víctimes. Ha sigut un honor poder recollir aquests reconeixements que rescaten de l'anonimat a aquests veïns del nostre municipi que van lluitar per la llibertat i els valors democràtics”.

Pujar