20 de gener de 2021 20/1/21

Alcalà-Alcossebre homenatja 17 entitats locals a la Nit de les Tradicions

Alcalà-Alcossebre homenatja 17 entitats locals a la Nit de les Tradicions - (foto 1)

    17 entitats locals d'Alcalà-Alcossebre dedicades a qüestions culturals, festives i tradicionals van ser ahir a la nit les protagonistes de la Nit dels Tradicions organitzada per l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre per agrair la labor constant i desinteresada que realitzen aquestes entitats per mantenir vives les tradicions i els costums de la localitat. El Grup de Danses Lo Cirilo, la Colla de Dolçainers Lo Xular, La Desencaixonà, Joventut Bouera, Emboladors El Foc, Passió per la Trenca, Associació Musical Santa Cecília, Bous Alternatius El Senyo, Associació de Bolilleres, Xivert Històric, Associació de la Dona Gaspatxera, Associació d'Ames de Casa d'Alcossebre, Alcocebre Joven, Grup de Teatre Alcalà, A Cavall, Custom Maestrat i el Cor Parroquial van ser les entitats homenatjades. 


    L'acte, que va estar conduint pel periodista Raúl Puchol, va servir també per presentar la imatge renovada dels gegants de la localitat, Empar i Joan, que s'han sotmès a la restauració de cap i mans, per part de l'artista Diego Albert i han renovat el seu vestuari, confeccionat per l'Associació de la Dona Gaspatxera. També es va agrair la col·laboració que realitzen les persones encarregades de portar als gegants en tots els actes festius en què participen, els germans José Manuel i Vicente Casanova Paris. 


    Finalment, la nit va tenir com a gran final la representació d'El Dolçainer de Tales de Xarxa Teatre, dins de la campanya d'impuls de la cultura tradicional de la Diputació de Castelló, i que va comptar amb la participació de les entitats locals. 


    L'Alcalde Francisco Juan va agrair "la feina incansable de les entitats sense les quals no seria possible mantenir la cultura i les tradicions del nostre poble" insistint que "us mereixeu aquest homenatge perquè feu que ens seguim sentint orgullosos del nostre". L'acte també va comptar amb la presència del vicepresident de la Diputació de Castelló Vicent Sales que també va destacar la importància dels col·lectius en la vesant cultural, festiva i costumista.

    Pujar