elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre dedica tot un mes a la Tomata de Penjar

Alcalà-Alcossebre dedica tot un mes a la Tomata de Penjar
  • Des del 9 d'octubre i fins a l'1 de novembre, un total de 16 restaurants de la localitat oferiran jornades gastronòmiques. A més, hi haurà activitats culturals i visites al patrimoni històric

MÉS FOTOS
Alcalà-Alcossebre dedica tot un mes a la Tomata de Penjar - (foto 2)
Alcalà-Alcossebre dedica tot un mes a la Tomata de Penjar - (foto 3)
Alcalà-Alcossebre dedica tot un mes a la Tomata de Penjar - (foto 4)

La huitena edició de la Fira de la Tomata de Penjar d'Alcalà-Alcossebre s'adapta a la nova normalitat convertint-se aquest 2020 en “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar”, una iniciativa que conjumina jornades gastronòmiques en 16 restaurants de la localitat i activitats culturals i turístiques.

A més, els interessats a adquirir tomata de penjar podran fer-ho directament en els restaurants, sol·licitant-ho en el moment de realitzar la seua reserva. Podran adquirir-se tres formats de recipient amb diferents quantitats de producte.

Des de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre han plantejat aquesta alternativa, que s'adapta a la situació sanitària la qual desaconsella els actes multitudinaris i les concentracions de públic, alternativa perquè dos sectors econòmics fonamentals en el municipi –l'agricultura i l'hostaleria- es continuen sentint recolzats.

“Volem que, atrets per la tomata de penjar, tant veïns de la comarca com de la província visiten el nostre poble i coneguen el nostre patrimoni i els proposem una jornada completa amb gastronomia i cultura”, destaca l'edil de Cultura, María Agut.

Programa d'activitats

Les activitats començarà el 9 d'octubre, amb el concert “Blues de la Terreta” de Horitzontal Blues a les 18.00h en el Espai d’Oci d'Alcalà. El divendres 9 i els dissabtes 17, 24 i 31 d'octubre, a les 11.00h, se celebraran les Rutes especials Tomata de Penjar en les quals es podrà descobrir el patrimoni de la localitat i conéixer millor com es cultiva i es produeix la tomata de penjar, a través d'una exposició amb la qual finalitzarà la visita.

Les activitats prosseguiran amb la ruta teatralitzada “Els templaris de Xivert”, senderisme fotogràfic, cicloturisme històric i senderisme a la Serra d’*Irta. Per a participar, és necessari inscriure's en la Tourist Info en el telèfon 964 412 205. A més, tant l'església com el campanar d'Alcalà podran visitar-se tots els caps de setmana i festius i el Centre d'Interpretació Etnològica de Saint Lucia estarà obert de 10.00h a 17.00h.

L'oferta gastronòmica és variadíssima, amb menús molt diferents però amb el protagonisme de la tomata de penjar com a denominador comú. I és que, en els últims anys, aquest producte s'ha convertit en un valor en alça dins de les cuines dels restaurants de la localitat, que espremen la seua imaginació i el seu saber en els fogons per a traure el màxim partit d'aquesta varietat de tomaca, que compta amb unes característiques molt específiques.

Consulta el programa complet de “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar” fent clic ací. En aquest enllaç trobaràs tota la informació sobre les activitats i els menús dels restaurants participants en les jornades.

Programa “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar” on es poden consultar les activitats i els menús dels restaurants participants en les jornades.

Pujar