12 de novembre de 2019 12/11/19

Alcalà-Alcossebre i la Conselleria de Sanitat coordinen l'inici imminent de les obres de reforma del centre de salut d'Alcalà

Alcalà-Alcossebre i la Conselleria de Sanitat coordinen l'inici imminent de les obres de reforma del centre de salut d'Alcalà - (foto 1)

  Responsables de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre i del departament de Salut s'han reunit avui per coordinar el protocol a seguir en el centre de salut d'Alcalà, davant l'inici imminent de les obres de millora de l'edifici, de propietat municipal. La junta de govern local adjudicarà aquesta setmana l'obra a l'empresa LATRA 2010 per un import total de 99.993 euros. Dins de les millores que es van a realitzar en aquesta primera actuació, figuren la millora de l'accés principal amb una nova rampa, baranes laterals i passamans, redistribució de despatxos i consultes, construcció de nous lavabos adequats per a persones amb mobilitat reduïda i millora de la fontaneria i circuits elèctrics. També està previst que s'instal·le un nou grup electrogen. "Intentarem que, mentre duren les obres, es produisquen les menors molèsties possibles, tant als professionals com als usuaris del centre, però com és lògic, hem de demanar comprensió a tots", ha assenyalat la regidora Maria Agut. A mesura que vagen avançant les obres, s'anirà informant els usuaris del canvi d'ubicació de les dependències o dels nous accessos que s'habilitaran.

  Per poder realitzar aquest treball, el consistori s'ha pogut acollir al pla d'ajudes (Pla d'Intervenció Arquitectònica en Consultoris Auxiliars, PIAC) de la Conselleria de Sanitat rebent una subvenció de 99.993 euros. A causa dels terminis previstos en aquest pla, les obres han d'estar finalitzades i justificades abans que acabe l'any. "Estem satisfets perquè les obres comencen ja però lamentem que aquesta actuació, que havia de fer-se començat l'any 2017, s'haja retardat fins ara. A causa de la demora de la Conselleria a l'hora de publicar les ajudes, els tècnics de l'Ajuntament han hagut de treballar contrarellotge en tota la tramitació administrativa i ara pel que fa a l'obra també s'ha de fer molt ràpid ", ha assenyalat la regidora Maria Agut.

  L'Alcalde Francisco Juan ha insistit que "la Conselleria ens va proposar acollir-nos a aquesta a primera ajuda perquè l'actuació pogués començar ja -sense renunciar al fet que, en un futur, es pugaconstruir un nou centre de salut- perquè així donàvem resposta immediata a la necessitat existent però anem a optar a una nova tanda d'ajuts, perquè tota la reforma que es va plantejar des d'un inici no pot realitzar-se únicament amb l'ajuda que rebem ara i, un cop iniciats els treballs de millora, no poden quedar a mitges".

  Juan ha recordat que "donar la millor atenció als nostres veïns és una prioritat per al nostre equip de govern. En els últims anys, hem aconseguit millores en infraestructures, personal i serveis, com la implantació de la Unitat d'Hospitalització domiciliària- UHD, gràcies a la cessió de l'ús d'un vehicle municipal, i continuarem treballant en la mateixa línia".

  ocultar
  Alcalà-Alcossebre i la Conselleria de Sanitat coordinen l'inici imminent de les obres de reforma del centre de salut d'Alcalà
  Pujar