elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
SETMANA SANTA I PASQUA 2023

Alcalà-Alcossebre, una aposta segura per a gaudir per Setmana Santa i Pasqua

Alcalà-Alcossebre, una aposta segura per a gaudir per Setmana Santa i Pasqua
  • La seua riquesa natural, patrimonial i gastronòmica es funden en aquesta localitat que combina platja i muntanya

Alcalà-Alcossebre es prepara per a rebre als visitants que opten per les seues majestuoses muntanyes, platges i l'important patrimoni cultural, natural i gastronòmic per a gaudir per Setmana Santa i Pasqua.

El Castell de Templer de Xivert, l'església de Sant Joan Baptista i la Torre Campanar, la Capella de la Verge dels Desemparats, les ermites del Calvari, de San Miguel, de Sant Antoni, de Saint Lucia i Sant Benet, i de Sant Cristòfor, a més del Prigó del Rei, la Torre Ebrí i de Cap i Corb, els pous d'aigua i el jaciment arqueològic de Saint Lucia són els monuments que pots visitar. Tots ells amaguen la seua història i una riquesa que els fa únics.

Alcalà de Xivert
Alcalà de Xivert

Descobrint Alcalà-Alcossebre

Els qui trien Alcalà de Xivert o Alcossebre per a gaudir de les seues vacances es trobaran amb un ric patrimoni arquitectònic i natural que podran descobrir amb les activitats que proposen les regidories de Turisme, Cultura i Festes perquè els visitants s'emporten un bon sabor de boca.

El dijous 6 d'abril, a les 18.00 hores, s'ha programat l'activitat de senderisme “Tard de bruixes” en la qual, amb inici des de Cala Blanca, es recorren cales verges i es relaten històries i llegendes sobre els habitants dels boscos del parc natural de la Serra d’Irta.

El divendres 7 d'abril, el protagonisme serà per a dos guerrers templers que, a través d'una ruta teatralitzada al castell de Xivert, relataran com es vivia en un dels castells d'origen islàmic millor conservats de la província i com va influir l'arribada de l'Orde del Temple a la fortificació. La ruta donarà principi a les 11.00 hores i està especialment pensada per al turisme familiar.

El dissabte 8, a partir de les 17.00 hores, donarà inici una altra activitat de senderisme: Caçadors de posta de sol. En aquest cas, se centra en conéixer l'entorn de l'ermita de Saint Lucia i Torre Ebrí, amb un recorregut estimat de tres hores i mitja.

El diumenge 9, a través de la ruta L'Herència del Temple podrà conéixer-se a fons el centre històric d'Alcalà de Xivert, amb monuments tan destacats com l'església de Sant Joan Baptista o el campanar.

La programació completa d'activitats poden descarregar-se en la web municipal www.alcaladexivert.es i web turística www.alcossebre.org i, per a comprar les entrades, és necessari dirigir-se a les Oficina de Turisme de Alcossebre o Alcalà. Poden obtindre més informació al telèfon 964 412 205.

Alcalà de Xivert
Alcalà de Xivert

Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia

Els amants del patrimoni cultural poden visitar el Centre d'Interpretació Etnològica de Saint Lucia. Es tracta d'una altra excel·lent manera de conéixer el passat d'aquesta localitat del nord de Castelló.

Aquest centre estarà obert de l'1 al 17 d'abril, en horari de 10.00 a 17.00 hores.

Alcalà-Alcossebre és gastronomia

Dins de l'atractiva oferta per a visitar Alcalà-Alcossebre, la gastronomia juga un paper important.

A partir del dissabte 8 d'abril, a les 9.30 hores, començarà la Visita i degustació de varietats d'oli de la Finca Bardomus, una activitat organitzada des de la regidoria de Turisme per a donar sabor a la Setmana Santa.

Agenda d'actes religiosos

L'àmplia programació turística i cultural es completa amb les tradicionals celebracions religioses entorn de la Setmana Santa. Enguany, després de l'aturada provocada per la pandèmia, tornarà a representar-se La Passió per la Trencà, el divendres 7 d'abril, a partir de les 22.00 hores en la plaça de l'Església d'Alcalà. A més, també tindrà lloc, el mateix Divendres Sant, la processó del Sant Enterrament, pels carrers d'Alcalà.

Alcalà de Xivert
Alcalà de Xivert

Pujar