23 de novembre de 2020 23/11/20

Alcalà-Alcossebre amplia en 78.000 euros el seu pressupost per fer front a les actuacions a la platja de Les Fonts

Alcalà-Alcossebre amplia en 78.000 euros el seu pressupost per fer front a les actuacions a la platja de Les Fonts - (foto 1)

    L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha aprovat avui per unanimitat, en sessió plenària extraordinària, un suplement de crèdit per valor de 78.000 euros per ampliar la partida pressupostària destinada a "Manteniment de bombeig i depuradora". Aquesta quantitat s'invertirà per fer front als treballs que s'estan realitzant a la platja de Les Fonts, després d'haver detectat el passat mes de juliol, l'existència d'un focus de contaminació per Escherichia coli. Des del moment en què la Direcció general de l'Aigua va comunicar la situació, l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre va realitzar una actuació per bombar i depurar l'aigua fora de la platja. També s'han realitzat treballs d'inspecció de la xarxa de sanejament municipal i en col·lectors d'edificis privats i instal·lacions hoteleres, a la fi de localitzar de manera precisa el focus de la fuga. Tot i que la platja torna a ser apta per al bany i els resultats de les anàlisis que s'han obtingut en els últims dies són excel·lents, els treballs continuaran fins a localitzar el focus i solucionar la incidència que ho estigaprovocant. El regidor d'Urbanisme, José Colom, ha explicat que "pensem que aquests 78.000 euros serviran per fer front al cost dels treballs que s'han realitzat fins ara però és probable que siga necessària una altra modificació, en el cas que s'amplien".

    L'Alcalde Francisco Juan ha anunciat que "hem sol·licitat per escrit a la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que col·labore econòmicament. També ho hem sol·licitat a la Diputació Provincial i comptem amb el compromís verbal per part del seu president. Esperem que, d'aquesta manera, aquests despeses extraordinàries es puguen sufragar a tres bandes: Generalitat, Diputació Provincial i Ajuntament".

    Per finalitzar, l'Alcalde ha agraït la col·laboració de "tots els representants municipals, tècnics de l'Ajuntament, empresa concessionària, Direcció general de l'Aigua, Servei Provincial de Costes, representants del sector d'hostaleria, etc. per buscar la millor solució a aquest episodi".

    Pujar