elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS defensa a l'Alcora les proves de la cistella malla que “l'integrisme” del Consell veta davant un TSJCV que les autoritza

El PPCS defensa a l'Alcora les proves de la cistella malla que “l'integrisme” del Consell veta davant un TSJCV que les autoritza
  • Els diputats provincials Vicente Pallarés, David Vicente i Vicente Rodríguez, al costat d'alcaldes i regidors del PP, exigeixen recuperar una tradició que l'esquerra sotmet

  • “Hui, a l'Alcora, de la mà de Apaval, exigim a PSOE i Compromís que complisquen la llei. Enfront del seu integrisme, llibertat i justícia”, afirma Vicente Pallarés (PP)

El Partit Popular de Castelló ha alçat hui la veu en defensa del cistell emmalla com a mecanisme per a recuperar el parany que centenars d'aficionats de la província reclamen enfront del “veto d'un Consell integrista”. A l'Alcora, reclamant “llibertat i justícia”, Vicente Pallarés, David Vicente i Vicente Rodríguez, diputats provincials del PPCS, al costat d'alcaldes, regidors i aficionats representats per Apaval, han exigit un alt i clar “ja n'hi ha prou” perquè el Consell complisca la sentència del 26 de juny del TSJCV que autoritza el cistell emmalla.

“Els aficionats estan reclamant des de fa més d'un any a Puig i Oltra que deixen d'atacar la tradició que simbolitza una pràctica de caça respectuosa amb la naturalesa”. “No hi ha argument possible que rebata una fallada de la Justícia, però per a Ximo Puig el primer és la presidència i després la nostra província. Només així s'entén que permeta al seu soci Compromís el veto al mecanisme que pot obrir la porta a recuperar el parany”, ha assenyalat Pallarés.

A més del compliment escrupolós de la llei, des del PPCS exigeixen a PSOE i Compromís claredat. “Estan jugant amb la il·lusió de milers d'aficionats. Diuen una cosa i fan la contrària. Donen suport a declaracions institucionals i advoquen per aquesta modalitat de caça i després, en el Consell, la veten. Claredat”, ha reclamat el diputat provincial del PPCS. “És el que demanen els aficionats”.

Des del PPCS, “ens sumem, com hem fet des del minut zero, al fet que s'autoritzen les proves amb cistell emmalla”. “I si els socialistes també estan d'acord amb aquest objectiu, en lloc de donar suport a manifestacions el que deurien és exigir als seus caps de files que actuen, perquè en la pràctica són ells, tant socialistes com nacionalistes, els botxins d'aquesta tradició”.

Cal assenyalar que el PP ha promogut iniciatives a nivell ajuntaments i Diputació, amb una declaració institucional en defensa d'aquesta pràctica de caça, així com mostrat el seu suport en una concentració d'alcaldes celebrada el passat 28 de setembre enfront de la Casa dels Caragols. “Hui tornem a ser ací, perquè la demanda de l'aficionat és la nostra. I la llei està per a complir-la”, ha assenyalat Pallarés.

Pujar