elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El municipi de l’Alcora renova la seua participació en la Xarxa de Municipis de la Fundació Isonomia de l’UJI

El municipi de l’Alcora renova la seua participació en la Xarxa de Municipis de la Fundació Isonomia de l’UJI
  • La rectora i l’alcalde han signat un conveni de col·laboració per a realitzar diverses activitats

La presidenta de la Fundació Isonomia i rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, i l’alcalde de l’Ajuntament de l’Alcora, Samuel Falomir, han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar accions de cooperació mitjançant la participació del municipi en la Xarxa Isonomia de municipis i en el seu programa d’activitats per a la promoció de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i prevenció de la violència de gènere.

Les activitats que es desenvoluparan durant aquest any inclouran l’exposició fotogràfica «Parlem de les violències masclistes», que ofereix informació sobre la violència sexual, la ciberviolència de gènere, els micromasclismes o la violència en el marc de la parella; la realització d’una acció per a conscienciar i sensibilitzar sobre l’ús del llenguatge inclusiu i no sexista, i una acció per a promoure la coeducació.

La rectora Eva Alcón ha subratllat que «l’educació i la sensibilització són dues eines essencials per a la prevenció de les violències masclistes». En eixe sentit, ha destacat el treball que desplega la Fundació Isonomia des de fa anys i que «suposa apropar el coneixement que es genera a la Universitat al voltant de la igualtat de gènere d’una manera aplicada i adaptada a les necessitats dels municipis de la Xarxa Isonomia».

Per la seua part, Samuel Falomir ha destacat la importància de continuar treballant conjuntament amb una entitat referent en matèria d'igualtat com és la Fundació Isonomia. «La creació, foment i impuls de polítiques locals i mesures concretes en favor de la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones és un objectiu essencial per a l'Ajuntament de l'Alcora», ha manifestat l'alcalde. La renovació del conveni amb Isonomia «ens permetrà continuar impulsant diferents iniciatives en la nostra població dirigides a promoure la igualtat real i efectiva», ha afegit.

La Xarxa Isonomia està integrada per persones, entitats públiques i privades, empreses i municipis (representats pels seus ajuntaments), que treballen per a impulsar la igualtat efectiva, d'oportunitats i de tracte, de dones i homes i prevenir la violència contra les dones. La xarxa està coordinada i dinamitzada per la Fundació Isonomia, que ofereix avantatges a les organitzacions i persones que conformen la xarxa perquè puguen avançar cap a una igualtat d'oportunitats entre dones i homes i contribuir a una societat més justa i igualitària.

Pujar