23 de setembre de 2020 23/9/20

L'esquerra de l'Alcora rectifica per la pressió del PP i donarà els 1.500 € al parany

L'esquerra de l'Alcora rectifica per la pressió del PP i donarà els 1.500 € al parany - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'esquerra de l'Alcora rectifica per la pressió del PP i donarà els 1.500 € al parany - (foto 2)

  Rectificar és de savis, però en política els errors passen factura. L'esquerra de l'Alcora, el tripartit, ha hagut de dir allò de "on vaig dir digo, dic Diego". I és que després de deixar tirats als paranyers de l'Alcora, negant-los en l'últim ple celebrat fa a penes una setmana l'ajuda signada per conveni de 1.500 euros, ara anuncien que els dotaran d'aquesta mateixa quantitat econòmica enguany per a poder celebrar els 25 anys del Concurs de Reclam, que tindrà lloc a la tardor. Un anunci que per al PP de l'Alcora no és més que un símptoma més de la por escènica, por al què diran, després d'un cúmul de males decisions. I més encara quan aquesta, l'ajuda de 1.500 euros al parany, era una proposta llançada i defensada pel PP en el ple, amb una esmena als pressupostos municipals, que tant Compromís com PSPV van rebutjar amb els seus vots en contra deixant als paranyers sense la seua ajuda econòmica, quedant així el Desacord del Progrés en evidència.

  Ara, amb tota l'opinió pública en contra per la seua actitud (l'Alcora és un municipi tradicionalment vinculat a la caça i al parany), han hagut de reparar el mal causat. Tant és així que l'alcalde del PSPV-PSOE, Samuel Falomir, ha fet un pas arrere i no ha tingut més remei (donada la pressió del PP que ha criticat durament aquesta decisió) que cridar al representant dels paranyers per a donar-li explicacions i prometre-li l'ajuda que en ple municipal, malgrat la insistència del PP, va negar. "Ara caldrà demanar-li a l'alcalde explicacions d'on traurà els diners per a l'ajuda de 1.500 euros del parany, ja que ja estan els pressupostos aprovats i aquesta no està inclosa en aquests, com li va demanar reiteradament el PP", assevera la regidora del PP a l'Alcora, Merche Mallol.

  No dupliquen l'aportació, continua sent de 1.500 euros

  D'altra banda, el tripartit, que va fent passos en fals, esmente quan assegura, com han publicat alguns mitjans de comunicació, que l'ajuda al parany es duplica enguany. L'any passat, al 2018, ja es va signar el conveni amb l'Associació de Paranyers de la Comunitat Valenciana (*Apaval) i en els pressupostos la partida per al parany era ja de 1.500 euros. I aquesta continua sent la mateixa, no ha augmentat, ni s'ha duplicat. "Ens alegrem que l'esquerra haja posat remei a un malestar que ells mateixos han provocat entre la ciutadania i l'opinió pública. El parany forma part de les nostres tradicions més arrelades, forma part de la cultura cinegètica de l'Alcora i és obligació de l'Ajuntament donar-lo suport i respectar-lo", afirma l'edil del PP Merche Mallol.

  I conclou Mallol: "El PP sempre estarà del costat del parany, dels paranyers, dels caçadors i de les nostres tradicions i no ens cansarem de demanar respecte per a un col·lectiu que està lluitant per sobreviure perquè no queden en l'oblit aquestes tècniques cinegètiques ancestrals i perquè puguen ser apreses, amb la celebració de tallers i concursos, pels joves i per les generacions esdevenidores".

  Pujar