elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcora reconeix la labor dels professionals que han cuidat de les persones majors durant la pandèmia

L'Alcora reconeix la labor dels professionals que han cuidat de les persones majors durant la pandèmia
  • S'ha fet lliurament d'un plat ceràmic i un ram de flors als treballadors i treballadores de la Unitat de Respir i de la Residència María Rosa Ojeda

MÉS FOTOS
L'Alcora reconeix la labor dels professionals que han cuidat de les persones majors durant la pandèmia - (foto 2)

És tradició en les Festes del Crist de l'Alcora retre homenatge a la dona i a l'home de major edat de la localitat. Enguany, però, l'Ajuntament ha volgut dedicar l’homenatge als i les professionals que han cuidat i cuiden de les persones majors en aquests temps de pandèmia.

Autoritats, reina i dames i comissió de festes, acompanyats per la Colla de Dolçainers i Tabaleters, han visitat aquest matí la Unitat de Respir, en primer lloc, i la Residència María Rosa Ojeda, a continuació.

En l'acte s'ha fet lliurament d'un plat ceràmic i un ram de flors als treballadors i treballadores de tots dos centres com a mostra d'agraïment i reconeixement al seu “esforç, dedicació i humanitat”.

“Mai ens havíem enfrontat a una cosa així. El coronavirus ha sigut especialment virulent amb les persones majors i amb les residències. Han sigut moments molt difícils, que mai podrem oblidar, i en els quals els professionals han donat el millor de si mateixos, s'han deixat la pell i han posat les seues vides al servei de la societat per cuidar a les persones majors davant la pandèmia del covid-19. És necessari, doncs, reivindicar i posar en valor el treball que han realitzat i que continuen realitzant”, ha destacat l'alcalde, Samuel Falomir.

En la mateixa línia, la regidora de Polítiques Inclusives, Tica Pons, ha posat de rellevància que els i les professionals d'aquests centres “han sigut la família que els nostres majors no podien veure, el suport i la companyia que necessitaven, sobretot en els mesos més durs de la pandèmia, encarregant-se, no sols de les seues cures sanitàries, sinó cobrint també les seues necessitats socioafectives, transmetent-los tranquil·litat i normalitat malgrat la difícil i greu situació”.

Pons ha subratllat que “han fet un esforç enorme per complir les normes de seguretat i higiene per tal de salvar vides, mesures que incloïen deixar de veure als seus sers estimats durant molt de temps, massa temps. No obstant això, i malgrat la cruesa d'aquestes, la seua resposta ha sigut sempre exemplar”, ha manifestat.

“Més enllà dels números i les estadístiques, la pandèmia és la història de persones que s'han enfrontat i patit la malaltia i mai podem oblidar el seu testimoniatge”, han conclòs.

Pujar