31 de març de 2020 31/3/20

L'Alcora prepara la segona edició del Punt Violeta, per unes festes lliures d'agressions sexistes

L'Alcora prepara la segona edició del Punt Violeta, per unes festes lliures d'agressions sexistes - (foto 1)
  • La finalitat és oferir informació per previndre i conscienciar en contra d'accions sexistes i atendre les víctimes d'agressions, humiliacions i vexacions

L'Ajuntament de l'Alcora està ultimant els detalls de la segona edició de la campanya Punt Violeta, que es posarà en marxa durant les Festes del Crist 2019 amb la finalitat d'oferir informació per tal de previndre i conscienciar en contra d'accions sexistes i masclistes i atendre contra les agressions sexuals, humiliacions i vexacions.

La campanya està coordinada des del consistori, a través de l'àrea d'igualtat, amb la Policia Local, la Guàrdia Civil, la comissió de festes i el personal voluntari i compta amb la col·laboració i gestió directa de l'associació de Dones Progressistes de l'Alcora.

Sobre el desenvolupament de la iniciativa, la regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat, Tica Pons, ha avançat que s'ha dissenyat un protocol d'assessorament i actuació dirigit a les persones voluntàries amb l'objectiu d'establir mecanismes de coordinació i definir les actuacions concretes a realitzar.

Cal destacar que enguany s'ha ampliat l'equip de voluntaris i voluntàries, que comptarà amb 34 persones. Així mateix, com ha explicat Pons, s'ha dut a terme una jornada de formació, impartida per l'Agent d'Igualtat de l'Ajuntament de l'Alcora i la Policia Local. Una reunió que ha servit també per coordinar els equips de participació durant les festes. També s'ha realitzat una reunió informativa amb les penyes per tal d'explicar-los els detalls de la campanya.

D'altra banda, per a aquesta edició s'ha contractat a dues educadores socials de l'associació Alanna per formar part del Punt Violeta.

L'equip de treball disposarà de polseres, fullets, cartells i vinils com a material de suport per conscienciar contra les agressions sexistes.

Pons ha agraït la col·laboració de les voluntàries i voluntaris i de totes les persones que fan possible la campanya i ha destacat la importància de sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania en contra l'assetjament i les agressiones sexistes, cosa en la qual totes les administracions han de treballar: “És necessària la implicació de tots i totes, per unes festes respectuoses, igualitàries i lliures de masclisme”.

Calendari Punt Violeta Festes del Crist 2019

El diumenge 18 d'agost hi haurà un Punt Violeta fix des de les 12 hores a la Pista Jardí, on se celebrarà el popular concurs de paelles.

El dilluns 19 d'agost, amb motiu de la celebració del sopar de pa i porta, hi haurà un punt itinerant des de les 21 hores a la campa de camions.

El dilluns dia 26 d'agost (nit del 27) i el divendres 30 d'agost (nit del 31) el punt estarà situat al Centre de Dia, de 00.00 a 4.00 hores, i comptarà amb l'assistència de l'associació Alanna.

Pujar