elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcora conclou amb èxit un Maig Ceràmic molt especial i replet d'activitats

L'Alcora conclou amb èxit un Maig Ceràmic molt especial i replet d'activitats
  • L'edició de 2024 ha comptat amb una oferta més àmplia d'activitats

MÉS FOTOS
L'Alcora conclou amb èxit un Maig Ceràmic molt especial i replet d'activitats - (foto 2)
L'Alcora conclou amb èxit un Maig Ceràmic molt especial i replet d'activitats - (foto 3)

Després d'un mes i mig d'activitats, l'Alcora va posar anit fi a Maig Ceràmic 2024, un cicle dedicat a ressaltar la cultura de la ceràmica que existix a la capital de l’Alcalatén i acostar-la a veïns i visitants.
S'ha aconseguit a través d’una completa programació: xarrades, rutes patrimonials per la naturalesa i el nucli urbà, visites teatralitzades, performances artístiques, concerts, activitats del CICA 2024, visites comentades al Museu de Ceràmica, etc.

La iniciativa perseguix també assumir, reivindicar i celebrar la transcendència que la Reial Fàbrica de Pisa i Porcellana ha tingut, té i tindrà per a l'Alcora. Per això, moltes de les activitats han tingut com a protagonista o escenari l'emblemàtica manufactura fundada pel Comte d'Aranda l’any 1727.

Maig Ceràmic 2024 va concloure ahir al Museu de Ceràmica, un altre dels enclavaments destacats del cicle, amb una xarrada dels germans Óscar i Jorge Carnicer, que van explicar l'actualitat del taller sense ànim de lucre ‘Alcora, la Ilustre Cerámica’ i els projectes que tenen en marxa. Entre ells, dues exposicions que realitzaran a la capital de l'Alcalatén en els pròxims mesos. La primera se celebrarà coincidint amb les Festes del Crist a la sala Astoria de l'empresa, on es mostrarà la monumental peça ‘Travessia ceràmica’, obra que ret homenatge al 500 aniversari de la volta al món de Magallanes i Elcano i que va estar exposada al Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí de València. La segona, ‘Una vida ceràmica’, tindrà lloc al desembre al Museu de Ceràmica i acollirà obres dels reconeguts artistes Martí Bosch i Lidón Mor, ambientes a la Real Fàbrica.

Balanç positiu

“Des de l'Ajuntament estem molt contents amb aquesta edició, ja que ha sigut molt especial, amb una oferta més àmplia d'activitats, totes amb la ceràmica com a nexe d'unió, i amb una participació molt alta respecte a anys anteriors”. Amb aquestes paraules, el regidor de Cultura, Carlos Esteban, va fer ahir balanç de Maig Ceràmic 2024 en l'acte de clausura. Per a l'edil, això “és signe que la gent comença a habituar-se i espera amb ganes l'arribada de maig per a rebre aquesta injecció de cultura i ceràmica que tant s'agraïx amb l'arribada del bon temps”.

Pujar