20 de gener de 2021 20/1/21

L'Alcora anuncia un pla d'ajudes de 20.000 € per a facilitar l'accés dels estudiants a llibres i material escolar

  • Amb aquestes ajudes, les bases de les quals s'aprovaran la setmana que ve, el Consistori completa Xarxa Llibres amb els cicles no obligatoris

  • El Consistori inicia el curs amb felicitacions dels centres educatius públics per l'agilitat i eficàcia en l'aplicació del pla Xarxa Llibres al municipi

L'Ajuntament de l'Alcora complementarà el pla Xarxa Llibres de la Conselleria amb unes ajudes per a material escolar i llibres destinats als ensenyaments no obligatoris –Infantil i Batxillerat-. Així ho ha anunciat l'alcalde de la localitat, Víctor Garcia, qui ha detallat que el Consistori destinarà a aquest pla municipal fins a 20.000 euros amb l'objectiu que “també les famílies i els estudiants que no s'inclouen en els ensenyaments obligatoris opten a ajudes, per a així aconseguir que les persones que cursen Batxillerat i Infantil puguen també accedir al material escolar sense que açò supose un sobrecost per les seues famílies. Xarxa Llibres és un pla molt ambiciós, que suposa un abans i un després en l'educació valenciana, però abasta únicament els ensenyaments obligatoris. Des de l'Ajuntament de l'Alcora volem complementar aquest pla perquè els estudiants de centres educatius públics i concertats del municipi d'Infantil puguen rebre ajudes de fins a 75 euros i els de Batxillerat puguen rebre fins a 300 euros per a material escolar”.

Segons ha explicat el primer edil, “a l'Alcora l'aplicació i posada en marxa de Xarxa Llibres ha estat modèlic malgrat la novetat de la proposta i malgrat ser un programa pioner”. De fet, afig Garcia, “en l'Ajuntament, que col·labora en l’activació de Xarxa Llibres, hem rebut felicitacions dels centres púbics del municipi per la celeritat i l'eficàcia amb la qual han treballat els funcionaris”. No obstant açò, apunta Garcia, “amb les ajudes per a Batxillerat i Infantil, les bases del qual s'aprovaran la setmana que ve, volem fer un pas més en la universalització de l'accés al material escolar”.

L'alcalde de l'Alcora, Víctor Garcia, ha detallat que una vegada aprovades les bases en Junta de Govern la setmana que ve, els criteris i la tramitació de les ajudes municipals es publicaran en el BOP i des d'aqueix moment, les famílies interessades tindran un termini d'un mes per a presentar les sol·licituds. Des de l'Ajuntament es donarà informació d'aquestes ajudes a través de la web del Consistori i també en els serveis d'atenció al públic de l'Ajuntament”.

Pujar