elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament prioritza sumar iniciatives per combatre la desocupació a l'Alcora

L'Ajuntament prioritza sumar iniciatives per combatre la desocupació a l'Alcora

  La lluita contra la desocupació és una prioritat per al govern de l'Alcora. Per això, com explica la regidora d'Ocupació, Nuria Sánchez, “des de l'Ajuntament treballem per a sumar iniciatives orientades a combatre la desocupació al nostre municipi”.

  En aquests moments, el consistori, a través de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, està tramitat la sol·licitud al Servef d'un Taller d'Ocupació per a l'Alcora “un programa molt beneficiós d'ocupació i formació, que té com a objectiu incrementar l'empleabilitat de les persones aturades per tal de facilitar la seua inserció laboral”.

  Sánchez considera “fonamental” treballar “braç a braç” amb altres administracions competents en aquesta matèria “per unir esforços, sumar totes la iniciatives possibles i aconseguir les sinergies necessàries en benefici de les persones aturades de l'Alcora”.

  Precisament amb aquesta finalitat, la responsable d'ocupació del consistori alcorí manté periòdicament trobades de treball amb representants de diferents administracions i entitats. Aquesta última setmana, Sánchez, juntament amb l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local, s'ha reunit amb Victoria Marco, cap del Servei Territorial del Servef de Gestió Administrativa i Coordinació de Centres de Castelló.

  “Significatiu” descens de l'atur a l'Alcora

  L'Alcora ha registrat en els dos últims mesos l'atur més baix des de l'any 2008. En el primer any de l'actual govern municipal, hi ha 155 aturats menys, passant de 951 al maig de 2015 a 796 al juny de 2016.

  “Aquesta significativa baixada és una notícia positiva, no obstant açò, queda molt per fer, tant per reduir la desocupació com per la qualitat de l'ocupació. Objectius pels quals treballem des del Pla d'Ocupació i Formació local i seguirem fent-ho perquè continue donant importants fruits”.

  També “anem a continuar sol·licitant totes aquelles iniciatives que siguen positives per als veïns i veïnes de l'Alcora”.

  Pel que fa al pressupost municipal per a polítiques d'ocupació, Sánchez ha recordat que “en 2016 s'ha incrementat més d'un 20%”, sent de 275.000 euros. En comparació amb 2015, “la inversió per persona aturada ha augmentat més del 40%”.

  “El pressupost posa de manifest les nostres prioritats, la clara aposta del govern de l'Alcora per les persones i les polítiques destinades a millorar la seua qualitat de vida”.

   

  Pujar