elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un jove de l'Alcora, premi al millor article científic entre joves investigadors de ceràmica

Víctor Carnicer
Víctor Carnicer
  • Víctor Carnicer és estudiant de doctorat de l'UJI i investigador de l'Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino

Un jove de l'Alcora ha resultat guanyador del premi al millor article de divulgació científica entre joves investigadors en l'àmbit de la ceràmica. Es tracta de Víctor Carnicer, estudiant de doctorat de l'UJI i investigador de l'Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino, que ha rebut el best paper award in Young Ceramist in the Spotlight de la revista Open Ceramics de la Societat Europea de Ceràmica (ECerS) patrocinat per Elsevier i ECerS.

La distinció ha sigut atorgada per l'article Microfluidic rheology: A new approach to measure viscosity of ceramic suspensions at extremely high shear rates, (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/s2666539520300523?via%3Dihub ), que forma part de la seua tesi doctoral. Aquest article, publicat en Open Access, tracta sobre l'estudi del comportament i caracterització reològica de solucions i suspensions ceràmiques utilitzant dues tècniques de reometría, concretament, la reometría rotacional i la reometría òptica de microfluids per tecnologia xip, sent aquesta última nova en el camp de la ceràmica. A més, l'estudi ha servit per a analitzar l'abast, avantatges i inconvenients de totes dues tècniques amb materials ceràmics i valorar la seua utilització conjunta per a obtindre una caracterització completa del comportament de les suspensions ceràmiques en un ampli interval de velocitats de cisalla.

Pujar