24 de setembre de 2020 24/9/20

El PP demana al tripartit informar als veïns de l'ocupació de carrers per a evitar queixes

El PP demana al tripartit informar als veïns de l'ocupació de carrers per a evitar queixes  - (foto 1)
  • Residents dels carrers ocupats per la recreació històrica lamenten que no pogueren traure els seus vehicles dels baixos al no haver sigut informats previament

El grup municipal del Partit Popular proposarà de nou al tripartit que encapçala fins a l'estiu de 2017 el regidor de Compromís i diputat autonòmic Víctor García perquè amb l'objetiu de prestar un millor servei a tots els veïns s'informe prèviament per carta o mitjançant qualsevol altre tipus de comunicació de l'ocupació de via pública. "El repte no és un altre que un resident d'una zona que resulte ocupada temporalment per un esdeveniment, siga del tipus que siga, siga coneixedor del mateix i puga, si així ho requereix, traure el seu vehicle prèviament per a no veure's impossibilitat per la instal·lació de llocs o un altre tipus d'infraestructures".

Merche Mallol, regidora del PP a l'Alcora, ha explicat que després de l'última convocatòria celebrada en el municipi, la Fira Medieval, "han sigut molts els veïns que s'han trobat amb posats fronts als seus baixos i no han tingut capacitat de maniobra per a traure els seus vehicles amb antelació a la instal·lació de les estructures".

Aquesta situació, en opinió de la regidora, "s'haguera evitat amb un simple comunicat, bé per via carta, bé per qualsevol altre tipus de canal. L'important és que s'informe perquè després el propietari, en funció de les seues necessitats, prenga la decisió més oportuna". No obstant açò, "lamentablement, en dos anys que el tripartit porta organitzant aquesta recreació històrica, no s'ha remès cap carta als residents que viuen en els carrers afectats per l'esdeveniment per a informar amb antelació de l'eventualitat de la convocatòria".

Durant el mandat 2011-15, "vam fer aquests comunicats bàsics per a informar als ciutadans i creiem que s'haurien de seguir mantenint". No obstant açò, "ens sorprèn que els qui han pregonat la transparència i la participació com a pilars fonamentals de la seua gestió no posen en pràctica ni l'un ni l'altre. I aquesta circumstància es tradueix en instàncies dirigides al consistori criticant la falta d'informació i comunicació prèvia".

Des del Partit Popular "oferim col·laboració per a evitar que després de dos anys en els quals s'han registrat aquestes protestes, en 2017 no es tornen a reiterar. És tan senzill com posar en pràctica la participació. Nosaltres estem disposats a ajudar-los en honor d'un millor servei al ciutadà", ha manifestat Mallol.

Pujar