Castellano

Compromís presenta una iniciativa en el Congrés perquè es paralitze qualsevol modificació del transvasament fins que s'aprove el Pla Hidrològic

  • A través Joan Baldoví, diputat de la formació, també han demanat la compareixença del Ministeri de Transició Ecològica

Joan Baldoví, diputat de Compromís, ha presentat una Proposición no de Llei (PNL) per a demanar la paralització immediata de qualsevol modificació de les normes d'explotació del transvasament Tajo-Segura fins que no s'aprove el pla hidrològic, i s'acorde amb els regants del camp alacantí i institucions afectades.

"Des de Compromís creiem que no es pot posar en perill la Vega Baixa i Múrcia, una part important del territori valencià que depén d'aqueixos cabals transvasats. Per tant, qualsevol decisió ha de ser consensuada amb ajuntaments i amb regants, perquè l'agricultura en el sud de la Comunitat Valenciana i Múrcia puga tindre un futur", ha destacat Baldovi.

A més, des de la coalició han demanat la compareixença de la ministra de Transició Ecològica. "En definitiva, que hi haja un diàleg i que la decisió de no posar en perill l'agricultura en el sud de la Comunitat Valenciana, a la Vega Baixa del Segura, i a Múrcia, siga fruit d'aqueix diàleg", ha reclamat Baldoví.

Per part seua, Natxo Bellido, portaveu de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha explicat que presentaran una iniciativa al pròxim ple per a sol·licitar al Govern Central el manteniment dels cabals del transvasament Tajo-Segura i consensuar amb ajuntaments i la comunitat de regants qualsevol canvi.

Pujar