elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

«Votar progressisme en Europa és molt important per al futur d’Alcoi»

«Votar progressisme en Europa és molt important per al futur d’Alcoi»
  MÉS FOTOS
  «Votar progressisme en Europa és molt important per al futur d’Alcoi» - (foto 2)

  Els Socialistes d’Alcoi van fer ahir un acte a la seu del partit en el que van explicar la importància que té votar en les eleccions europees del pròxim 9 de juny i que pot passar si governa la coalició d’ultradreta. Aquesta és una cita molt important on es decideix "el futur que volem per a les nostres filles i fills".

  L’acte va ser presentat per la Secretaria d’Organització del PSPV-PSOE d’Alcoi, Teresa Sanjuán, i va començar amb un vídeo de la candidata Teresa Ribera, on ràpidament es va poder veure les diferències de la dreta amb la retallada de drets i el progrés amb l’esquerra. Seguidament, Leire Pajín també en vídeo animava als alcoians i alcoianes a anar a votar.

  Per explicar a la ciutadania la importància del vot, el secretari general dels Socialistes d’Alcoi, Jordi Martínez va introduir l’acte donant la paraula a la vicesecretaria general de l’agrupació local i membre de l’executiva nacional del nostre partit; Lorena Zamorano, qui de forma molt senzilla va explicar com la dreta beneficia a les persones que tenen més recursos, retallant els impostos a les rendes més altes. També va recordar que PP-Vox van votar en contra de la pujada de pensions i del salari mínim interprofessional, mesures que es silencien fent populisme per tractar d’arribar al públic jove, o treballador, que tot i que els rebaixen els drets en ocasions desconeixent aquestes situacions voten a la dreta o ultradreta.

  A continuació, l’alcalde d’Alcoi i també membre de l’executiva nacional del PSPV-PSOE, Toni Francés, va explicar que ha suposat Europa per Alcoi. Ja que, hem de recordar que va ser Pedro Sánchez qui va impulsar les Ajudes dels Fons Europeus i que a la nostra ciutat tenim exemples de projectes que s’han desenvolupat gràcies al finançament europeu, i que al cap i la fi, suposen millores de futur d’Alcoi. Amb el Pla de Recuperació Transformació i Resiliència (NextGeneratiounEU). S’han aconseguit, per ara, 23 milions amb els quals està portant-se a terme s l’estratègia de renaturalització de la ciutat (AlcoiBioUp!) és a dir impulsar les zones verdes i d’ombra dins d’Alcoi, la implantació d'instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovables. També s’ha fomentat la sostenibilitat turística en destí, l’impuls de la rehabilitació i revitalització urbana o la rehabilitació d'edificis públics.

  Recorden que Europa ha comptat en Alcoi amb els fons Europeus com els FEDER, amb els quals s’ha finançat el 50% de més de cinquanta actuacions amb inversió de 16 milions en projectes com reurbanització del carrer Entenza del carrer Sant Francesc, plaça Ramón i Cajal, Placeta Creu Roja, Sant Domènech i Sant Jaume; la adequació i millora de l’entorn de l’estació del tren; la reconstrucció de la Torre-Portal de Cocentaina; la rehabilitació d’un edifici de vivendes en el carrer Sant Maure per a lloguer social; o la passarel·la del pont de Maria Cristina; entre moltes altres. També cal mencionar que dins dels fons europeus FEDER i EDUSI ha sigut rehabilitat el complex de Rodes per a convertir-lo en un parc tecnològic-sociocultural, que seran exemple de transformació urbana i d'atracció de riquesa al territori.

  És important ressaltar que els Fons Europeus només es poden destinar al que marquen les bases, és a dir, les ajudes són únicament per al es demane i no per fer cap altre projecte.

  Aquests són tan sols uns exemples de les grans inversions que estan fent a Alcoi gràcies a Europa. Jordi Martínez va recordar que «amb les ajudes d’Europa no podem fer el que vulguem, per exemple no podem construir un polígon o arreglar voreres o fer un camp de futbol, són unes subvencions molt específiques per a uns projectes amb unes determinades característiques».

  "En definitiva va quedar clar que continuar amb el model de convivència europeu que suposa que ciutats com Alcoi tinguem més finançament per a desenvolupar projectes de futur que fomenten la sostenibilitat, l’economia i el benestar de la ciutadania i el canvi que suposaria votar a la dreta que ja ha anunciat que pactarà amb la ultradreta i portarà en definitiva a polítiques d’ultradreta amb retallades de drets en temes com la cultura, la igualtat o la diversitat, en beneficis per als qui més tenen, en fomentar les privatitzacions i perjudicar el sistema públic per buscar que qui tinga diners puga pagar i qui no, es quede sense sanitat o educació de qualitat. Per tot açò, el diumenge és important elegir la candidatura que encapçala Teresa Ribera i el Parit Socialista, perquè volem més Europa, volem futur i una societat de convivència".

  Pujar