elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Volta Ciclista a Espanya passarà el divendres per Alcoi

La Volta Ciclista a Espanya passarà el divendres per Alcoi
  • Està previst que la caravana passe a les 13.39 i els corredors entre les 14.48 i 14.56 hores, depenent de la velocitat de la seua marxa

La Volta Ciclista a Espanya torna a passar per Alcoi, en concret, aquest divendres 20 d'agost la serp multicolor travessarà la nostra ciutat en la  setena etapa de la carrera ciclista més important del nostre país. L'etapa eixirà de Gandia i finalitzarà al Balcó d'Alacant.

Els ciclistes arribaran de Cocentaina i recorreran Avinguda Tirant lo Blanc, Gabriel Miró, Na Saurina d’Entença, Víctor Espinós i Santa Rosa per a arribar a la N-340. Està previst que el seu pas es done entre les 14.48 i 14.56 hores, depenent de la velocitat de la seua marxa. Prèviament a les 13.39 hores la caravana es detindrà al final del carrer Sant Rosa.

Pel que respecta al trànsit es tallarà la circulació a les 14.15 hores i es reobrirà quan passen els ciclistes. La Policia Local ha demanat la col·laboració ciutadana i sol·licita que no isquen els vehicles dels guals ni tampoc s'incorporen a la calçada els que estiguen estacionats mentre estiga tallada la circulació, es podrà eixir de la ciutat en aquest horari en direcció València per l’autovia i també per la carretera de ‘El Rebolcat’. El servei d'autobús urbà també tindrà talls i variacions des de les 13.30 a les 15.30 hores, adjuntem la informació.

“Aquesta és una oportunitat de veure ciclisme del més alt nivell, de nou Alcoi i el nostre entorn estarà en tots els mitjans de comunicació. Una oportunitat de donar-nos a conéixer perquè al llarg de tot l'any puguen arribar cicloturistes a recórrer els nostres paratges o equips a entrenar”, explica el regidor d'Esports, Alberto Belda.

“Demanem disculpes a la ciutadania per les molèsties que això els puga ocasionar, però cal tindre present que el pas de la Volta Ciclista a Espanya és una circumstància excepcional amb la qual hem de ser comprensius perquè tindrà un impacte molt positiu pel que fa a la imatge i promoció turística per a la ciutat, a més de ser un gran espectacle que animem a gaudir a peu de carrer, complint les mesures sanitàries», conclou, Belda.

Des de l'organització demanen que s'evite les aglomeracions i que es complisca amb totes les normes de prevenció de la Covid-19.

L'etapa que passarà per Alcoi als 52 km de l'eixida d'un total de 152 és considerada de muntanya en passar per 6 ports. El primer d'ells el de ‘La Llacuna’ de Primera Categoria als 16,4 km de l'eixida, de 696 metres, són 9,4 km de pujada a 6,2%. Al segon s'accedirà després del pas per la nostra ciutat, serà el de Benilloba, de Tercera Categoria amb 771 metres d'altitud, en el km 60,5 de l'etapa, 3 km de pujada al 3,5%. Seguidament arribaran al port de Tudons, de segona categoria en el punt quilomètric 80, amb una altitud de 1025 metres, té una pujada de 7,1 quilòmetres al 5,2%. El quart port de l'etapa arriba en el km 113, és el de El Collao de 890 m d'altitud, 9,5 km de pujada al 4,6%, és de segona categoria. El penúltim port serà puntuable, el de Tibi de Tercera Categoria, en el km 138,3 i una altitud de 723 metres, té 5,3 km de pujada al 5,3. L'etapa finalitzarà al Balcó d'Alacant, a 995 metres d'altitud, 8,4 km de pujada amb una mitjana del 6,2%, arribant en els trams finals al 14%.

Segons l'exciclista, Fernando Escartín, que forma part de la Direcció Tècnica de la Volta, «és la primera etapa de pura muntanya. Sis ports, incloent-hi dos ascensos de primera categoria, posaran a prova a al ‘pelotó’. Un dia molt dur, amb un recorregut de pujada i baixada constant, quasi sense descans, ideal perquè els favorits ensenyen les dents».

 

Pujar