elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

36 textos opten al Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre 2023

36 textos opten al Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre 2023
  • Aquesta xifra és lleugerament superior a altres anys, la qual cosa indica l’èxit d’aquests premis

Acabat el termini de presentació d’obres al XLIX Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre Pep Cortés, la seu electrònica de l’Ajuntament ha rebut 36 originals procedents dels diferents territoris de la nostra llengua. El Departament de Cultura informa que dèsset han arribat de Catalunya, catorze del País Valencià, quatre de les Illes Balears i també se n’ha rebut un des de França.

La xifra d’obres que ha de valorar el jurat se situa lleugerament per damunt de la mitjana dels darrers anys, la qual cosa dona senyal de la bona acceptació d’aquest certamen.

El Premi d’Alcoi, amb més de cinquanta anys de trajectòria, està reconegut com el més veterà i un dels més prestigiosos dels convocats en llengua pròpia a l’àmbit lingüístic compartit del valencià/català.

La dotació del Premi és de 8.000 euros. L’any passat l’obra guardonada va ser “Jo no volia ser Rita Hayworth”, de Víctor Alexandre, actualment en edició a càrrec de Bromera i que serà presentada pròximament.

Està previst que el veredicte d’enguany es faça públic a les acaballes d’octubre, en el marc de la XXXII Mostra de Teatre d’Alcoi, amb la qual cosa el canvi de data de la fira teatral permetrà el retrobament d’aquestes dos valuoses iniciatives vinculades a la creació dramàtica.

Pujar