27 de novembre de 2020 27/11/20

Serveis Socials ofereix activitats d’estiu als menors en risc d’exclusió social

Serveis Socials ofereix activitats d’estiu als menors en risc d’exclusió social - (foto 1)

  La Regidoria de Polítiques Socials, en acabar el curs escolar, afronta, un any més, la tasca de valorar les necessitats d'estiu de xiquets que són part de les famílies en les quals intervenen tant les unitats de serveis socials com el SEAFI. Des de l'Ajuntament, es treballa amb 5 escoles d'estiu en distintes àrees d'Alcoi per a evitar desplaçaments i afavorir un model integrador.

  Col·laboren amb l'Ajuntament per a donar resposta a les necessitats dels xiquets alcoians amb menys recursos les escoletes de Salesians Joan XXIII, Miguel Hernández, Carmelites, Horta Major i la Societat Protectora d'Animals i Plantes. De moment han fet la preinscripció 98 menors que podran beneficiar-se enguany d'una iniciativa subvencionada per la Conselleria i amb una aportació municipal pressupostada en 5.000 euros, per a cobrir les despeses a les quals no s'arribe des de l'administració autonòmica.

  L'edil, Aroa Mira, indica les novetats d'enguany: «Aquest any ja és el tercer que des de la conselleria de Polítiques Inclusives trauen una línia de subvencions per a Escoletes d’Estiu amb xiquets amb risc d'exclusió, nosaltres com ajuntament des del primer any que vam començar a col·laborar, sempre hem pensat que eixos xiquets devien estar en escoletes com la resta de xiquets, no pel fet d'estar en una família amb risc d'exclusió havien d'estar a banda. Són escoles on faran diverses activitats, i tindran servei de menjador, perquè el pilar més important d'aquest projecte és que tots els xiquets puguen tindre el dinar inclòs».

  «Nosaltres com ajuntament, agraïm a les escoles que s'han sumat des de sempre a aquest projecte i sabem de les dificultats d'aquests 98 xiquets, però darrere hi ha un equip humà tècnic que ha fet possible que puguen participar i sobretot volem donar les gràcies a tots els tècnics i responsables de les escoletes que mai ens posen cap trava per tal que els xiquets puguen gaudir de les activitats que vagen a fer-se i espere que tot el món gaudisca i que tinguen eixa harmonia de poder estar amb els seus companys i amics. Finalment vull agrair també a tots els tècnics del departament la tasca que han fet», ha conclòs Mira.

  Les edats dels preinscrits són: 4 de 3 anys, 7 de 4 anys, 9 de 5, 4 de 6 anys, 6 de 7 anys, 12 de 8 anys, 13 de 9 anys, 9 de 10 anys, 12 d'11, 7 de 12 anys, 5 de 13, 4 de 14, 3 de 15, 2 de 16 i 1 de 17 anys.

   

  Pujar