28 de novembre de 2020 28/11/20

Els semàfors d’Alcoi tindran senyal acústic per a invidents

Els semàfors d’Alcoi tindran senyal acústic per a invidents - (foto 1)

  El plec de condicions per a la col·locació de sistemes acústics per als semàfors, una de les iniciatives aprovades en els pressupostos participatius de 2017, ja ha entrat en l'última fase en el departament de contractació, pel que es podrà licitar en les pròximes setmanes. El cost total de la iniciativa és de 42.000 euros i permetrà adaptar la majoria dels semàfors de la ciutat.

  Els sistemes adaptats per a invidents es col·locaran en 37 encreuaments, els quals han estat consensuats pels tècnics municipals i  l'ONCE, que ha indicat les seues preferències. En total, el pressupost destinat a aquesta actuació serà de 42.000 euros.

  Aquests 37 punts, adequats per a invidents, funcionaran amb el sistema del Bluetooth del telèfon. Aquesta actuació complementarà altres iniciatives que estan realitzant-se en matèria d’accessibilitat en la ciutat, com el projecte S-Visual per a atendre als sords en la llengua de signes o el Pla d’Accessibilitat, el primer aprovat per un municipi de la Comunitat Valenciana.

  Maria Baca, regidora de Democràcia Participativa, destaca el projecte elegit pels ciutadans: «Parlem d’un projecte que han votat els ciutadans, demostrant la sensibilitat cap a les persones amb diversitat funcional que hi ha en la societat alcoiana. Amb la millora dels semàfors, sumat al sistema per a sords que hem implantat i les diferents obres previstes per millorar l’accessibilitat, aconseguirem que Alcoi siga una ciutat on totes les persones, independentment de les nostres característiques, estigam a gust».

  Dels pressupostos participatius aprovat a l’edició del 2017, l’hort del Col·legi Romeral ja està acabat i les obres de la zona de Work Out al llit del riu estan en marxa. Altres projectes també estan prou avançats en la seua elaboració. Recordem que, en total, són 9 els projectes aprovats, una xifra molt més elevada que les anteriors edicions, en els pressupostos participatius del 2017.

  Pujar