elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Secretari Autonòmic, Miquel Soler, es reuneix amb els centres educatius d’Alcoi

El Secretari Autonòmic, Miquel Soler, es reuneix amb els centres educatius d’Alcoi
    MÉS FOTOS
    El Secretari Autonòmic, Miquel Soler, es reuneix amb els centres educatius d’Alcoi - (foto 2)

    Miquel Soler, Secretari Autonòmic d’Educació i Investigació, va visitar ahir la ciutat en una intensa jornada per a explicar els projectes actuals i conversar amb diferents col·lectius. A la reunió amb els centres educatius que va tenir lloc a l’Àgora es va parlar de l’educació infantil, l’augment de beques de menjador, formació professionals, els programes per a necessitats especials com la compensatòria i la necessitat de més flexibilitat i autonomia per als centres. Soler ha volgut explicar de primera mà els criteris del departament i conéixer també les necessitats i preocupacions dels centres alcoians.

    A la reunió, Miquel Soler ha estat acompanyat de l’alcalde, Toni Francés; el regidor d’Educació, Alberto Belda; i el de Formació, Manolo Gomicia. En la primera part de la reunió, s’ha conversat amb el centres públics per veure l’aplicació del pla «Edificant». «Edificant» suposarà una inversió econòmica de 12 milions d’euros a la ciutat en la millora d’infraestructures educatives i afectarà a molts centres que tenien algun tipus de necessitat. En aquest cas, Soler ha destacat que als mitjans de comunicació s’ha parlat molt del barracons que evidentment, no es poden permetre però, que a banda d’ells, també hi havia moltes altres necessitats d’infraestructures als centres, i que amb «Edificant», s’ha intentat arribar a totes aquestes mancances.

    Per la seua banda, Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha destacat l’esforç de la Conselleria amb el pla «Edificant» donant resposta a les necessitats dels centres alcoians i també l’aposta per la introducció de l’educació en 2 anys a la ciutat a diferents centres educatius. També ha realitzat una intervenció el director de l’IES Andreu Sempere, Jesús Sempere, que ha preguntat pels terminis de les obres al centre que tindrà un inversió de 4 milions d’euros entre 2019 i 2020, uns diners que ja es troben consignats . L’alcalde ha aclarit que la intenció de l’Ajuntament és la de traure la redacció del projecte a principis del 2019 per tenir-lo al llarg del primer quadrimestre, licitar les obres abans de l’estiu i poder començar les mateixes a l’últim trimestre de l’any. No obstant, fins que no es conega el projecte de redacció és difícil concretar els terminis d’execució.

    La segona part jornada ha sigut a les 11.30 amb tots els centres de la ciutat, públics i concertats. En ella, Soler ha destacat la necessitat d’explicar les decisions cara a cara i poder intercanviar opinions. El secretari autonòmic ha ressaltat que al arribar a la Generalitat s’havien centrat en fer un esforç a l’educació infantil i a la Formació Professional que eren les més necessitades.

    El secretari autonòmic d’educació també ha destacat tant la creació d’aules de dos anys als CEIPS com la incorporació de la gratuïtat als 2 anys de moltes escoles municipals, com és el cas de l’Eima Jesuset, Batoi i Zona Nord de la Ciutat. Aquest curs, la Generalitat ja ofereix 14.000 places públiques per alumnes de 2 anys. Igualment també ha destacat l’augment a les beques de menjador en un 50% , fet que suposa que actualment els 80% dels alumnes que acudeixen al menjador tinguen ajuda econòmica amb una inversió de 48 milions d’euros, 17 milions d’euros més que al començar la legislatura.

    Entre les preguntes dels assistents, el Centre Santa Ana ha destacat le dificultats del centres d’una línia,i conjuntament amb La Presentación,  han comentat el tema de les hores de compensatòria. Soler ha explicat que la Comunitat Valenciana dobla la tassa d’altres comunitats en xiquets amb necessitats especials si es fixem en les demandes dels centres, i que això no pot ser cap gen especial dels valencians pel que és necessari repassar tot el sistema ja que és evident que alguna cosa falla  en les demandes. Des de Conselleria estan treballant per a que no siguen només criteris econòmics els del repartiment, i que de la mà dels inspectors s’estudien les necessitats dels centres però sense fer «sacs específics» sinó en tot el seu conjunt. Finalment, Tomàs Llàcer ha destacat la necessitat de la continuïtat del professorat, un fet que Soler ha reconegut i que les altes tasses d’interins afecten a l’educació pública i la necessitat d’anar revertint aquesta situació. 

    D’altra banda, i en referència a l’educació secundària, FP i batxillerat. Cotes Baixes va comentar el tema de la FP dual i de la necessitat de més autonomia pel batxillerat. Tema el de la autonomia que també va comentar la Salle. Soler va coincidir en l’autonomia relacionada amb distribució horària i la forma de donar classe, en adequar les formes d’ensenyament al moment actual però no autonomia per triar alumnat.  I el CIP Batoi també va apuntar referent a la autonomia, el tema del horari del coordinadors demanant també més autonomia als centres per a que puguen ser més flexibles i adaptar aquesta figura a les necessitats que es tenen en cada moment.

    Pujar