23 de setembre de 2020 23/9/20

Satisfacció per la celebració del 9 d'Octubre

Satisfacció per la celebració del 9 d'Octubre - (foto 1)
  • Aquest any la principal novetat ha estat la celebració d'un acte institucional amb els primers premis 9 d'Octubre

Aquest cap de setmana Alcoi ha celebrat el 9 d’Octubre amb moltes novetats respecte els anys anteriors. Destacant la creació dels premis 9 d’Octubre que es van lliurar al Teatre Calderón en un acte institucional, amb més de 600 persones d’espectadors.

El Teatre Calderón es va vestir de gala per acollir l’acte institucional del 9 d’Octubre, que va ser presentat per la periodista alcoiana Amàlia Garrigós. Els premis van ser a títol individual pel poeta i escriptor Joan Valls i el col·lectiu per les Associacions de Veïns de la ciutat que aquest any celebren el seu 40 aniversari. Tant els familiars de Valls com els representats de les AAVV van agrair molt aquest reconeixement i van insistir en que esperen que tinguen continuïtat en el temps.

Jordi Raül Verdú va ser l’encarregat d’escriure i declamar el manifest, on a través d’un diàleg entre un iaio i el seu net, va insistir en la importància de la llengua com a signe d’identitat d’un poble. L’acte va concloure amb un concert a càrrec de la Societat Unió Musical d’Alcoi.

Aquest any també cal ressaltar que l’autor del cartell ha estat, Ruben Fresneda, amb una imatge inspirada en la seua en la col·lecció alfanumèrics.

Un altra novetat d’aquest any que va ser un èxit, va ser la celebració d’un correfocs pel centre de la ciutat a càrrec dels Dimonis Rafolins. Van omplir de llum i música el centre d’Alcoi, generant molta expectació entre el públic assistent.

A més com, la Glorieta va acollir la Fira del llibre en valencià i productes artesanals, on moltes de les entitats alcoianes es van donar a conèixer i van realitzar diferents activitats. Cal destacar el concert del grup de folk valencià, ‘Urbàlia Rurana’, així com el de rock i hip-hop a càrrec de Sang d’Orxata i Calidad Suprema. També, aquest espai va acollir la presentació del llibre ‘Ovidi Monllor. Un temps, una estima i una idea i un taller de contacontes.

Cal indicar que, per primera vegada per commemorar el 9 d’Octubre, el carrer Sant Nicolau ha estat engalanat amb 38 senyeres d’Alcoi. Aquest carrer connecta les dues seus principals de la celebració, el teatre Calderón que va acollir l'acte institucional i la Glorieta.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Raül Llopis ha mostrat la seua satisfacció: «els canvis que hem preparat aquest d’aquest any han estat encaminats a dignificar aquesta celebració, hem aconseguit que siga una festa compartida i no excloent».

«L’objectiu és continuar els pròxims anys seguint donant valor a la festa de tots i per a tots els valencians, el 9 d'Octubre es mereix el màxim reconeixement institucional sense perdre l'essència reivindicativa i festiva de la societat», afirma el regidor que ha volgut agrair la tasca de «totes les associacions i entitats que treballen colze a colze per a fer-ho realitat».

Especial 9 d'Octubre 2016

Especial 9 d'Octubre 2016Entrar en el especial
Pujar