elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Respir torna a obrir al 100% de les persones usuàries

El Respir torna a obrir al 100% de les persones usuàries
  MÉS FOTOS
  El Respir torna a obrir al 100% de les persones usuàries - (foto 2)

  El 20 d’abril el programa municipal per a persones amb dificultats per al desenvolupament de les activitats bàsiques, Respir, va recuperar el seu ritme amb totes les persones usuàries.

  Amb la pandèmia va haver de tancar i va tornar a obrir les portes en estiu de 2020 amb les limitacions que va establir la Conselleria de Polítiques Inclusives, una de les quals, obligava a fer que les usuàries assistiren per torns i que en cadascun d’ells sols hi haguera el 50% del total. Açò va suposar que les persones beneficiàries d’aquest recurs gratuït de l’ajuntament de Cocentaina sols pogueren acudir una setmana sí i altra no.

  Recentment, la normativa va canviar i es va autoritzar que la participació en aquest tipus de programes fora del 100% sempre que es respectara la distància de seguretat i la resta de mesures sanitàries. Açò va motivar la tornada a la relativa normalitat del Respir, fet que agraïen totes les famílies i les persones usuàries.

  No obstant això, a la regidora de Benestar Social, Mireia Estepa, seguix preocupant-li el fet que sols la mitat de les professionals que treballen al Respir hagen sigut vacunades. «Duc quatre mesos reclamant a tots els estaments la vacunació de totes com a personal sociosanitari i ara ens trobem en la situació que hem obert al 100%, però que dos de les treballadores encara no han sigut citades. Espere que la vacunació del personal de serveis socials es reprenga inmediatament perquè és urgent i necessària». Per altra banda, reconeix que han sigut mesos molt durs per a les treballadores, les usuàries del Respir i les seues famílies: «aquestes persones han vist la seua rutina i l’estimulació que reben al programa frenada per la COVID-19 i ens alegra saber que podem treballar al ritme habitual i que les usuàries estan vacunades, malgrat l’esforç re-organitzatiu que suposa per al personal del Respir».

  Pujar