elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidoria de Joventut organitza un curs gratuït de Monitor o Monitora d'Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil

La regidoria de Joventut organitza un curs gratuït de Monitor o Monitora d'Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil
  • La inscripció acaba el 20 de juny i es durà a terme del 3 al 26 de juliol

La regidoria de Joventut ha organitzat un Curs de Monitor o Monitora d'Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil és una formació homologada per l’IVAJ, l’Institut Valencià de la Joventut. Les inscripcions es pot fer telefonant al 96 553 71 38 o de forma personal en el Centre Cervantes Jove en Els Alçamora, 1 fins al 20 de juny. L’edat mínima per apuntar-se són 16 anys. El curs que és gratuït té 35 places i tenen preferència els membres de les associacions juvenils d’Alcoi. El curs es durà a terme del 3 al 26 de juliol de dilluns a divendres en horari intensiu de 9 a 14 hores.

Obtenir aquest títol oficial capacita per a organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de temps lliure educatiu, dirigides a la infància i la joventut, en el marc de la programació general d'una organització, aplicant les tècniques específiques d'animació grupal, incidint explícitament en l'educació en valors, i ateses les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

L'oci i el temps lliure són dos aspectes molt valorats en la societat actual. Per a poder oferir una gran varietat d'activitats d'oci són necessaris una gran varietat de professionals que es dediquen a aquest sector i que dissenyen, programen i executen tota mena d'activitats.

L'Animació Juvenil és una part fonamental dins de les polítiques de joventut municipals, a través de la qual s'estableixen processos educatius i d'intervenció social treballant aspectes tan importants com l'educació en valors, tolerància, respecte, igualtat d'oportunitats, el temps lliure i la participació social de la joventut. L'animador/a de temps lliure sol tindre un perfil molt polivalent, que dependran de la mena d'activitats que programen i organitzen, i sobretot al públic al qual vagen dirigides les activitats.

El pla de formació té els següents objectius: Contribuir a la formació de les persones interessades en el tema de l'Animació Juvenil, facilitar l'accés a la formació dels/les membres de les Associacions Juvenils que treballen amb xiquets/es, adolescents i joves, oferir la possibilitat d'obtenir les titulacions oficials en Animació Juvenil a les persones interessades a dedicar-se al món de l'animació, tant professionalment com des del món del voluntariat i l'associacionisme, formar a professionals de l'Animació Juvenil amb cursos de formació complementària que enriquisca la seua formació, formar a professionals compromesos socialment, capaços de dur a terme actuacions que promoguen la igualtat de gènere, la prevenció de bullying, la no discriminació per qüestions d'identitat o orientació sexual, religió, etc. i finalment realçar la importància del respecte a la naturalesa i el medi ambient.

«Amb aquest Pla de Formació volem proporcionar una preparació adequada a totes aquelles persones que estan interessades a formar-se dins del camp de l'animació del temps lliure juvenil, i, a més a totes les persones professionals que volen continuar formant-se amb cursos de formació complementària», ha explicat la regidora de Joventut, María Baca.

Pujar