elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Recomanacions per a la Romeria a la Font Roja

Recomanacions per a la Romeria a la Font Roja
  • Tan sols es podrà pujar en bicicleta a partir de les 10.30 hores

Diumenge que ve tindrà lloc la Romeria a la Font Roja, els actes començaran a les 6.00 h amb la Despertà, mitja hora després serà el rés de l'Àngelus i a les 6.45 es traslladarà a la Verge des de Santa Maria a Sant Mauro i Sant Francesc, per iniciar la Romeria, que està previst que a les 8 arribarà al Poliesportiu.

Des de les regidories de Festes i Seguretat han realitzat una sèrie de recomanacions, cal destacar com a novetat que després de les nombroses queixes de la gent que realitzava la Romeria caminant, enguany no es podrà fer la Romeria en bici. El pas a les bicicletes s'obrirà a partir de les 10.30, quan es calcula que s'acaba la Romeria.

Les recomanacions són les següents:

Trànsit:

La circulació per la CV797 estarà restringida des de les 5 a les 17 hores aproximadament, fins i tot als ciclomotors, motocicletes i bicicletes. Només es permet sota concessió d'autorització a vehicles participants en el romiatge i veïns.
Un altre tema, i en referència als camions, furgonetes, etc., que vagen a participar en la romeria, cal tenir en compte que, durant el trajecte de pujada, es pot permetre certes toleràncies pel que fa a la configuració de carrosses (per exemple, persones a la caixa del camió, etc.), però després en la baixada del santuari, han de complir les normes de trànsit.

Romeria a peu:

Portar el calçat adequat, el trajecte són prop de 8 km i un temps aproximat de dues hores.

El tram de carretera estarà tallat al trànsit a excepció de vehicles de l'organització, emergències i autobusos, intenteu circular per la dreta, com a excepció a la norma.

Autobus:

Respecteu l'ordre de les parades.

Al Santuari, respecteu al personal de l'organització de cues.

Si va a fer alguna excursió per la zona, a més de l'anterior, s'ha d'estar pendent dels missatges de megafonia i / o a través de la xarxa social del twitter @EPCivil_Alcoy del Centre d'Informació i Coordinació d'Emergències.

Bicicleta:

Està prohibida la circulació per la carretera CV797 mentre transcórrega la processó.

A partir de les 10.30 h ja es podrà però sempre respectant els límits de velocitat, així com, es tindrà especial precaució davant la presència de vianants a la calçada.

Normes generèriques:

Està prohibit l'ús del foc en tot el parc natural.

Feu bon ús de l'entorn natural, no deixeu escombraries ni altres deixalles.

Respecteu les indicacions del personal del Parc.

El Departament de Protecció Civil junt amb la Regidoria de Seguretat ha considerat la utilització de les xarxes socials per al comunicat d'avisos o informació complementària, utilitzant per a l'ocasió les següents aplicacions:

El Blog amb informació exclusiva de l'esdeveniment: http://romeriafontrojaalcoi.blogspot.com.es/

El compte de Twitter @EPCivil_Alcoy amb el hastag # RomeriaFontRoja2016, per a informació puntual i avisos

El compte de Facebook Departament d'Emergències i Protecció Civil, igual que el Twitter però ampliada i fotos.

Servei d'autobusos:

Pujades a la Font Roja: Des de les 7 h fins a les 13 h des del carrer Sant Tomàs. Preu 2 euros. Servei gratuït per a nens menors de 4 anys i jubilats, prèvia presentació del carnet de jubilat.

Baixades a Alcoi: L'últim servei es realitzarà a les 18 hores des de la Font Roja. Servei gratuït.

Hi haurà servei d'autobusos adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, davant del Poliesportiu Francisco Laporta.

En l'itinerari del santuari a la ciutat, l'usuari de l'autobús podrà opcionalment sol·licitar les parades de; Poliesportiu Francisco Laporta, Els Alçamora (Passeig de Cervantes), Alameda i Sant Tomàs.

Pujar