elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Publicades les subvencions municipals per a ajudar als artesans de la Festa d´Alcoi

Publicades les subvencions municipals per a ajudar als artesans de la Festa d´Alcoi
  • La documentació es pot presentar a partir del 5 i fins al 18 de novembre, ambdós inclosos

En el BOP d’avui, 4 de novembre, s’han publicat les noves ajudes Reactiva Alcoi, per fer front a la Covid-19, en aquest cas, enfocades als artesans del món de la Festa atesa la no celebració de les festes de Moros i Cristians 2020 i la difícil situació a la qual s’enfronta aquest sector empresarial. Les ajudes es poden demanar a partir de demà i durant 10 dies hàbils.

Les subvencions municipals poden ser de dos tipus, d’una banda, una quantitat fixa de 4000 euros per a persones físiques o jurídiques sense treballadors o fins a 2 treballadors a càrrec seu en març, quan es va anunciar per part de l’Ajuntament i l’Asociación de San Jorge (ASJ), l’ajornament de les festes. I d’altra, una ajuda per a aquelles persones físiques o jurídiques que comptaven amb més de dos treballadors en aquesta data, que rebran una subvenció de 6000 euros.

Als efectes d’aquesta subvenció s’entén per empresa o professional vinculat a la Festa de Moros i Cristians als que desenvolupen la seua activitat dins dels següents epígrafs i acrediten una especial vinculació amb la Nostra Festa: I.A.E. 312 Forja, estampado, embuticion, troquelado, corte y repulsado; I.A.E. 316.2 Fabricación de artículos ferretería y cerrajeria; I.A.E. 439.9 Otras industrias textiles NCOP; I.A.E. 442.9 Fabricación otros artículos de cuero; I.A.E. 452.1 Calzado de artesanía y a medida; I.A.E. 453 Confección de todas clases prendas de vestir; I.A.E. 454.1 Prendas de vestir hechas a medida; I.A.E. 691.9 Reparación de otros bienes de consumo n.c.o.p.; I.A.E. 861 Pintores, escultores, ceramistas, artesanos, grabadores y artistas similares. (actividades profesionales); I.A.E. 965.2 Espectáculos al aire libre (excepto espectáculos taurinos) y el I.A.E. 979.4 Adiestramiento de animales y otros servicios de atenciones a animales domésticos.

La regidora de Festes, Carol Ortiz, destaca la importància tant cultural com econòmica dels artesans de la festa: «Des de l’Ajuntament obrim una línia d’ajudes per als artesans de la festa, coneixedors de la importància que aquest sector té per les nostres Festes de Moros i Cristians. Tots sabem que l’esplendor que cada any demostra la Nostra Festa és en una part molt important per la feina que desenvolupen els artesans, aconseguint que Alcoi siga sempre exemple a seguir per la resta de poblacions. La situació de suspensió de les festes 2020 fa necessari el suport a un sector imprescindible en una situació molt complicada. Esperem que aquestes subvencions ajude a mantenir l’activitat empresarial i que, prompte, tornem  a gaudir de les millors festes del món».

Cal recordar que aquestes ajudes Reactiva Alcoi se sumen a les que encara estan obertes, com és la de la contractació de persones desocupades, que es pot sol·licitar fins al 16 de novembre.

Les altres subvencions realitzades amb anterioritat per part de l’Ajuntament d’Alcoi dins del pla Reactiva per a combatre els efectes econòmics i socials de la pandèmia de la Covid-19, són: Reactiva Comerç I i Reactiva Comerç II; les ajudes a pimes i autònoms; les ajudes a la compra d’obres d’art a artistes locals en INDUSTRI.ART, o aquelles per a pagar lloguers o hipoteques de locals de negoci, a través de la Diputació d’Alacant. A més d’aquestes ajudes, també s’han realitzat bonificacions fiscals per a ajudar a empreses i ciutadans i s’han ampliat les ajudes socials a les famílies més vulnerable

Pujar