elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PSPV-PSOE: "El Partit Popular manteix amb la peatonalització"

  El Partit Popular en la seua nota de premsa del 21 de novembre indica que la conversió en zona de vianants incompleix les directrius fixades pel MITMA sobre la base de dos documents d'aquest Ministeri. "L'afany per desprestigiar la conversió en zona de vianants del Partit Popular li porta a mesclar documents, conceptes i frases per a intentar confondre a la ciutadania".

  "En cap moment aquests documents fan referència a la conversió en zona de vianants que ja s'ha posat en marxa. Al que fa referència aquest document és a una sèrie de Recomanacions que fa el Ministeri per a la participació en els fons europeus en l'apartat de Zones de baixes emissions".

  Aquestes recomanacions adverteixen que els paràmetres que puntuaran per a la concessió d'aquests fons seran els següents:

  Àmbit: que ha de ser delimitat, continu i que els vehicles que arriben al seu perímetre tinguen recorregut alternatiu. En el cas d'Alcoi es compleix àmpliament.

  El segon factor a considerar és que es tinga control d'accessos d'aquesta zona. Com és sabut el control de càmeres de la zona per als vianants és un instrument que garanteix el control dels vehicles que accedeixen i que per la seua matrícula podran ser controlats i sancionats en el seu cas.

  S'agrega un tercer punt que parla de la necessitat de la reordenació de l'espai públic que consisteix en quins canvis s'han produït o es produiran als carrers de la ciutat (aparcaments, mobiliari urbà, etc.) i que en el cas de la nostra ciutat és més que evident els canvis en aparcaments, la creació de noves zones de pàrquing, el canvi en el mobiliari urbà amb zones sense vehicles, etc.

  Finalment es parla de l'elaboració d'una ordenança que com de tots és sabut ja existeix en la nostra conversió en zona de vianants.

  El portaveu del Grup Municipal Socialista, Jordi Martínez afirma que "Per tant hi ha dues qüestions que queden claríssimament clares en aquestes recomanacions. Una que els projectes de zones de baixes emissions són projectes, és a dir, existeixen ciutats que ni tenen zona per als vianants, ni tenen ordenança, ni tenen definit l'àmbit i que es presenten a aquests fons per a poder executar aqueixos projectes. En el cas d'Alcoi, una part importantíssima dels mateixos ja són una realitat".

  "La segona és que el projecte presentat tindrà una subvenció o no dels fons europeus, però que no afectarà la realitat de la peatonalització actual. L'única cosa que pretén el Partit Popular amb aquests anuncis és crear confusió en la ciutadania respecte a la peatonalització. Com s'està observant les conversions en zona de vianants, les zones de baixes emissions estan en l'agenda de totes les grans ciutats del nostre país. Aquesta actitud de remar en contra dels projectes de ciutat posen de manifest la miopia política del Partit Popular d'Alcoi que hauria de sumar-se als projectes que atrauen inversió i beneficis a la ciutat", indica, Martínez.

  "Veiem com el PP té tres maneres d'intentar desprestigiar al Govern. La primera és la mentida i l'intent de confusió, mesclant conceptes per a no deixar clar a la ciutadania algun tema i acusar el govern municipal. La segona és posar en dubte el treball dels departaments municipals que redacten aquestes sol·licituds. En aquest cas tornen a fer-lo, confonen el 'que', amb el 'com'. El 'que' es fa són decisions polítiques, però la part tècnica, és a dir el 'com es duu a terme un projecte' el realitza el personal tècnic de l'Ajuntament. Finalment, la tercera tàctica sol ser l'atac personal, que no ha fet en aquest cas", conclou, Martínez.

  Pujar