elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE demanarà que la Diputació d’Alacant invertisca en els Moros i Cristians d’Alcoi

  El PSPV-PSOE ha enregistrat una moció per al pròxim ple municipal que se celebrarà el divendres 1 de març per a que la Diputació d’Alacant recolze d’una forma clara a les festes de Moros i Cristians d’Alcoi. Actualment la Diputació d’Alacant no aporta cap ajuda directa a les festes de Moros i Cristians d’Alcoi.

  A la moció que han presentat es constata la importància que tenen les festes de Moros i Cristians per a les alcoianes i alcoians com també s’ha convertit en un motor d’atracció de turisme, economia i benefici. En aquest sentit, des del partit socialista demanen que de la mateixa forma que la Generalitat Valenciana recolza econòmicament a les 4 festes més importants a la Comunitat Valenciana: Falles, Fogueres, Gaiates i els Moros i Cristians d’Alcoi, es recolze també per part de la Diputació d’Alacant a les festes de Moros i Cristians d’Alcoi amb una ajuda directa.

  La petició és materialitza en que l’Associació de Sant Jordi reba de la Diputació d’Alacant una dotació econòmica de 40.000€ per a que aquesta fomente la participació, difusió i valors de la festa de Moros i Cristians d’Alcoi per a que continue revertint a la societat la riquesa econòmica i patrimonial en la qual s’ha convertit i així des de les administracions recolzar aquesta tant important per a les alcoianes i alcoians. Aquesta quantitat econòmica és la mateixa que l’Associació de Sant Jordi rep per part de la Generalitat Valenciana pel foment de les festes tradicionals i que des de l’administració autonòmica reconeixent a Alcoi com a referència en l’àmbit de les festes de moros i cristians a tota la comunitat.

  Els socialistes creuen que les festes d’Alcoi tenen la suficient entitat com per a tindre una partida directa en els pròxims pressupostos, com així ho tenen altres festes arreu de la província d’Alacant amb les que col·labora la Diputació. recorden que la Diputació d’Alacant ha atorgat ajudes directes a entitats d’Alcoi que tenen un paper rellevant en la societat, l’economia o l’educació i en aquest sentit cal sumar també a que l’Associació de Sant Jordi tinga aquest reconeixement per part de l’administració provincial.

  Des del Partit Socialista confien en que aquesta moció siga recolzada per la resta de grups municipals, en especial pel Partit Popular, el qual governa la Diputació d’Alacant i en la qual Carlos Pastor forma part com a Diputat Provincial. Per aquest motiu, confien que la vinculació que uneix a Carlos Pastor amb la festa d’Alcoi siga un punt favorable per a fer realitat aquesta petició.

  El Regidor de festes i Secretari General del PSPV-PSOE Jordi Martínez demana que “des de totes les administracions s’ha d’apostar i recolzar per aquesta festa tant important per als alcoians i alcoianes.” En aquest sentit destaca que “l’Ajuntament d’Alcoi ha augmentat la subvenció a l’Associació de Sant Jordi perquè entenem i apostem pel treball que realitza i que finalment, aquesta organització, reporta beneficis per a tot el poble d’Alcoi.”

  Pujar