23 de novembre de 2020 23/11/20

PSPV -PSOE: "Les afiliacions de treballadors a la Seguretat Social a Alcoi han crescut un 18% aquesta legislatura"

  El nombre d'afiliacions de treballadors a la Seguretat Social ha augmentat de manera important a Alcoi aquesta legislatura, registrant-se un increment del 18%, que es tradueix en un total de 2.511 treballadors més en quatre anys. Les dades d'aquesta legislatura amb govern municipal socialista indiquen que el juny de 2015 hi havia en Alcoi un total de 14.063 treballadors donats d'alta en la Seguretat Social i el mes de març passat s'elevaven a les 16.574 persones.

  El 75% de les afiliacions s'inclouen en el Règim General, amb un total de 12.439, i després d'un creixement durant la legislatura en 2.371 empleats, al qual li segueixen els Autònoms, que han passat a comptabilitzar 3.782 treballadors, amb un augment en 143. En aquests quatre anys apuntats també ha augmentat el nombre de treballadors en el Sistema especial per a la llar, amb 11 persones més i passant a registrar 277 afiliacions, mentre que s'ha donat un descens en el Sistema especial per a treballadors per compte d'altres Agraris, que passa a tindre 76 empleats després de disminuir en 13 persones.

  Amb les dades registrades, la ciutat d'Alcoi se situa pràcticament al capdavant en creixement d'afiliacions de treballadors a la Seguretat Social en poblacions d'aquesta província amb més de 50.000 habitants, perquè únicament Oriola està per davant amb la mínima diferència d'un punt, en créixer un 19%. La resta de poblacions han experimentat una evolució desigual aquesta legislatura, perquè mentre Alacant i Elx han augmentat en un 16%, Sant Vicent del Raspeig ho ha fet en un 12%, Torrevella en un 7% i Elda en un 2%, mentre que a Benidorm ha baixat en un 1%.

  El creixement experimentat a Alcoi, que com s'apuntava és del 18%, està per damunt de la mitjana provincial (13%), autonòmica (16%) i estatal (12%).

  Unit a l'evolució positiva de les dades d'afiliació cal destacar el descens en les xifres de la desocupació registrades a Alcoi, ja que el juny de 2015 es comptabilitzaven un total de 6.843 persones inscrites en el servei valencià d'ocupació, mentre que el mes de març passat es van registrar 5.096 inscrits, la qual cosa suposa un descens de 1.747 persones aquesta legislatura, segons les dades que maneja Conselleria.

  El candidat del PSPV-PSOE a renovar l’alcaldia d’Alcoi, Toni Francés, ha valorat de manera molt positiva l'evolució d'aquestes dades econòmiques, remarcant que “des del govern municipal socialista sempre hem tingut com una prioritat treballar perquè la ciutat compte amb els elements necessaris per poder generar ocupació. En aquesta legislatura que està a punt d'acabar s'ha dut a terme, amb el suport de l'administració autonòmica, la millora dels polígons industrials i s'han desenvolupat els programes Avalem Joves i Avalem Experiència, per a incidir en l'ocupació en dos sectors amb especial problemàtica, com són els joves i els aturats de llarga durada”. Apunta que “Alcoi ha sigut una ciutat líder en la creació d’ocupació en aquesta legislatura i ho continuarà sent amb l’esforç conjunt de l’empresariat i emprenedors, treballadors i Ajuntament”.

  Toni Francés assenyala que, de cara a la pròxima legislatura, les propostes que els socialistes alcoians plantegen són determinants perquè continuen millorant les xifres d'ocupació, remarcant el parc empresarial en Pagos i el parc tecnològic de l'illa de Rodes, la millora del polígon sud (El Clérigo-Santiago Payá) i el sòl industrial mancomunat.

  Pujar