elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El programa Reactiva Alcoi 2022 disposa de 277.000 euros per a ajudes a pimes i autònoms per a minimitzar l'impacte econòmic de la Covid 19

El programa Reactiva Alcoi 2022 disposa de 277.000 euros per a ajudes a pimes i autònoms per a minimitzar l'impacte econòmic de la Covid 19
  • L'Ajuntament s'encarregarà de gestionar la subvenció de Diputació

  • Es podran sol·licitar a partir de demà i fins al 10 de setembre

  • L'importa màxim per sol·licitud és de 4.000 euros

La diputació d'Alacant destina a Alcoi un total de 277.040,00 euros en el programa d'ajudes amb destinació a minimitzar l'impacte econòmic que la Covid-19 està suposant sobre pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals del nostre municipi.

Les bases de les ajudes han sigut publicades en el BOP de hui, 11 d'agost i a partir de demà dia 12 i fins al 10 de setembre podran presentar-se a través de la seu electrònica de l'Ajuntament en el següent enllaç: https://sedeelectronica.alcoi.org/sta/CarpetaPublic/doEvent?APP_CODE=STA&PAGE_CODE=PTS_CATSERV&DETALLE=6269000031923825307711&lang=CA

Té la consideració de concepte subvencionable, el manteniment de l'activitat empresarial mitjançant el finançament de despeses estructurals i de funcionament corrents de l'activitat que han sigut suportats malgrat la manca d'ingressos per la persona física/jurídica beneficiària, que ajuden al sosteniment de la situació d'alta en l'activitat.

Les ajudes podran aconseguir els 4.000,00 €, per empresa (pimes, micropimes, autònoms i altres col·lectius subjectes a mutualitats). Si el nombre de sol·licituds amb dret a l'ajuda supera l'import total del crèdit pressupostari, es realitzarà un prorrateig entre totes elles.

Podran sol·licitar aquesta subvenció aquelles empreses (pimes, micropimes, autònoms i altres col·lectius subjectes a mutualitats), amb el local de desenvolupament de l'activitat es trobe en el terme municipal d'Alcoi, així com el domicili fiscal, la mitjana mensual del qual de facturació dels mesos perquè es vaja a sol·licitar l'ajuda (que han d'estar compresos entre l'1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022), haja sigut igual o inferior a la mitjana mensual facturada en els mateixos mesos en 2019. Haurà de trobar-se en funcionament durant l'any 2019 i que l'activitat es trobe n'entre aquests grups de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques (CNAE):

  • Grup C. Indústria manufacturera.
  • Grup G. Comerç al detall i a l'engròs, reparació de vehicles de motor i motocicletes.
  • Grup H. Activitats de transport i emmagatzematge.
  • Grup J. Activitats d'informació i comunicacions

L'Ajuntament d'Alcoi s'encarregarà de la gestió i ajudarà a tramitar aquestes ajudes. Si alguna persona està interessada i vol més informació pot telefonar al 96553 72 18 o escriure a reaactiva@alcoi.org.

El regidor d'Indústria i Ocupació, Alberto Belda, “des de l'Ajuntament d'Alcoi treballem des del primer dia per a intentar pal·liar els problemes econòmics que va causar la Covid -19, i que també s'han vist agreujats per la guerra d'Ucraïna, tractant que ningú quedara arrere. Ara continuarem ajudant a tramitar aquestes ajudes com l'administració més pròxima a la ciutadania que som intentant sempre que arriben a les empreses i autònoms que més ho necessiten”.

Pujar