26 de setembre de 2020 26/9/20

La Policia de Barri compleix el seu primer aniversari

La Policia de Barri compleix el seu primer aniversari - (foto 1)

  El balanç de la Policia de Barri és de més de 300 consultes des de la seua posada en marxa en maig del 2016. Per barris, Zona Nord i Zona Alta són els barris on els alcoians més han acudit a la unitat mòbil per a fer consultes o suggeriments.

  Els temes que més han preocupat als veïns que s'han acostat fins a la unitat mòbil de la policia de barri han sigut, per ordre: El mobiliari urbà; la senyalització i les propostes de canvi en el trànsit; les queixes per establiments i terrasses així com sol·licitar informació general. De les consultes enregistrades, s'ha passat informació als departaments implicats i s'ha informat als ciutadans sobre l'existència de la «Línea Verde» per a gestionar i geolocalitzar els temes de mobiliari urbà de manera àgil.

  D'altra banda, la regidoria de seguretat també ha repartit 1.500 díptics de la Policia de Barri per a donar a conéixer tant els dies com els llocs on està ubicat aquest servei al llarg de la setmana.

  Raül Llopis, edil delegat de l'àrea, destaca els efectius que s'han afegit des del seu funcionament: «Complim un any contents dels resultats d'aquesta iniciativa. Com en tots els projectes, la posada en marxa ens ha servit també per a veure el que ens funciona o no. Per exemple, vam començar únicament amb la unitat mòbil però a proposta del cap de la policia vam afegir una patrulla motoritzada i ha funcionat molt bé així que continuem amb ella».

  D'altra banda, des de l'Ajuntament es destaca també la coordinació de tots els efectius en cada torn. Per això les patrullen que van en cotxe també estan coordinats amb la policia de barri i el personal que atén el furgó, en horaris de baixa assistència, patrullen a peu pels carrers de l'àrea on estan ubicats conjuntament amb la patrulla motoritzada augmentant la vigilància del barri.

  Pujar