elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Podem Alcoi porta al ple l’alliberament de les patents de la vacuna contra la COVID-19

Podem Alcoi porta al ple l’alliberament de les patents de la vacuna contra la COVID-19

  La formació morada presentarà al proper ple de maig, una proposta per a que l’Ajuntament d’Alcoi mostre el seu suport a l’alliberament de les patents i per demanar que la UE allibere les patents de les vacunes mentre dure la pandèmia amb l'objectiu de «facilitar la seua producció pels països per a poder salvar el major nombre de vides possible», comenta el regidor Aarón Ferrándiz Santamaría.

  «Davant la situació de crisi actual és imprescindible que estirem des de tots els àmbits possibles per aconseguir l'alliberament de les patents. Per això, des de Podem estem impulsant iniciatives en totes les institucions en les quals estem presents perquè el problema de les patents siga abordat amb serietat i quan abans millor. La salut de les persones ha d’anar per davant de qualsevol altre tipus d’interessos, també dels econòmics», continua Santamaría.

  La indústria farmacèutica ha investigat i produït les vacunes, però ens trobem davant la incapacitat de producció d'aquestes poques corporacions a causa de la gran quantitat de vacunes que es precisen per a immunitzar a la població mundial. L'incompliment dels contractes per les farmacèutiques privades ha provocat que a la UE anem per darrere en el procés de vacunació respecte a d’altres països desenvolupats. La necessitat de l'accés lliure a les vacunes que salven vides i que poden permetre a la societat tornar a la normalitat s’ha convertit ja en un tema de debat social.

  Per a Podem Alcoi, «les grans farmacèutiques han investigat amb diners públics i les patents no poden ser ara un impediment per a salvar vides. Si s'alliberen patents al menys mentres dure la pandèmia, es podran produir moltes més vacunes, passant de 12 milions de dosis al dia, a 60. Els enormes costos socials de les mesures de prevenció posen de relleu la urgent necessitat de avançar en el procés de vacunació el més ràpid possible. Fins i tot als EE.UU. es planteja aquesta qüestió», finalitza el regidor morat.

  Aquesta proposta, va en la línia de la postura defensada per Unides Podem a les Corts Valencianes on també van presentar una proposició no de llei per instar al Govern d’Espanya a defensar l’alliberament davant la Unió Europea. Per als morats, la Comissió Europea no pot continuar agenollant-se davant la indústria farmacèutica en un context que requereix "altura política" en la gestió d'un bé essencial per a la vida.

  També hi ha altres iniciatives en defensa de l’alliberament de les patents com la Right2Cure, que porta recollides un milió de signatures o la de Metges sense Fronteres.

  Pujar