elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Podem Alcoi demana reduir el cost de les activitats de la programació nadalenca

  • Podem Alcoi proposarà al govern municipal, al pròxim ple, reduir el cost de les activitats per a la població, programades per aquest nadal

Aquest any, Alcoi recupera la programació d’Alcoi Ciutat del Nadal i en ella es pot observar un recull de diverses activitats, com rutes guiades, tallers al casal del Nadal, activitats amb Tirisiti, concerts i molt més, amb la il·lusió renovada i el pensament de poder gaudir de tots i cadascun dels actes.

«Tenint en compte que aquesta campanya té un públic molt divers i moltes vegades infantil», explica el portaveu de la formació morada, Cristian Santiago, «des de Podem entenem que l’ajuntament hauria de fer un esforç especial per poder oferir la màxima quantitat d’activitats al mínim cost possible per a la població, ja que pot resultar molt difícil participar del Nadal Alcoià per a moltes famílies».

Com a exemple i d’acord amb el fullet de la programació, si fem un resum d’algunes activitats i el seu cost, els càlculs són ràpids: assistir un dia al Tirisiti: 5 euros per persona, fer una visita guiada: 8 euros per persona, fer un taller en el casal del Nadal: altres 8 euros, visitar el campament reial, 3 euros, al que es podria afegir algun concert, o les compres al mercadet de La Glorieta.

Per aquests motius, el grup municipal de Podem Alcoi, farà un prec al ple del pròxim divendres 3 de desembre, amb la proposta de que l’ajuntament assumisca el cost de contractar les activitats a empreses externes, com els tallers del casal del Nadal, les visites guiades i les teatralitzades, el campament reial, així com reduir al màxim el cost de les entrades dels concerts o de les representacions del Tirisiti, facilitant així la participació a la població, tant d’Alcoi com d’altres municipis i que la economia de les famílies no siga un impedient en aquest retorn al Nadal Alcoià.

«Recuperar la il·lusió del nadal alcoià no pot estar condicionat a la situació econòmica de cada família per fer front al cost d’aquestes activitats. La ciutat i la seua gent, sobre tot els xiquets i xiquetes, es mereixen poder gaudir de tots i cadascun dels actes organitzats en aquestes dates tan especials», conclou el Sr. Cristian Santiago.

Pujar