15 d’agost de 2020 15/8/20

Podem Alcoi demana la integració paisatgísitca dels pilars de l´autovia situats al paratge del Molinar

    Des de Podem presentaran, al proper ple de març de l’Ajuntament d’Alcoi, una proposta per a la integració paisatgística dels pilars de l’autovia situats al paratge del Molinar. Cal destacar que el paratge de El Molinar alberga el principal aqüífer de la ciutat i està situat en un entorn natural de gran valor paisatgístic. El conjunt històric situat al seu voltant va ser declarat BIC (be d'interès cultural) en 2005 i  es considerat el bressol de la industrialització del País Valencià.

    Segons afirma Cristian Santiago, portaveu del Grup Municipal de Podem a l’ajuntament d’Alcoi, «aquestes dades haurien de ser suficients per ocupar-se i cuidar de manera especial aquest entorn». Al mateix temps afirma que «és imprescindible continuar posant en valor el nostre patrimoni industrial i històric, i això passa també per conservar, millorar i tindre cura de tots els detalls possibles». I en aquest cas, conclou «per aconseguir revertir l’impacte visual que suposen els pilars de l’autovia en un espai com aquest».

    Per aquests motius des de Podem demanaran integrar en el paisatge els pilars de l’autovia, situats en el paratge de El Molinar amb el procediment més convenient per a l’entorn on es troben: vegetació específica que s’adapte a l’entorn, gràfics que integren les estructures en l’espai natural o qualsevol altre projecte que es considere adequat.

    Pujar