elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pinta sense permís l'ermita de Sant Cristòfor d'Alcoi perquè “la inquietud i inspiració va poder més”

Pinta sense permís l'ermita de Sant Cristòfor d'Alcoi perquè “la inquietud i inspiració va poder més”
  • L'Ajuntament de la localitat li havia denegat el permís per a decorar aquesta església del segle XIV, declarada Bé de Rellevància Local

La Policia de la Generalitat investiga a un home com a presumpte autor d'un delicte contra el patrimoni històric després de pintar set murals i la volta interior de l'ermita de Sant Cristòfor d'Alcoi, declarada Bé de Rellevància Local. L'home va actuar desobeint la prohibició de l'Ajuntament de la localitat, que li havia denegat el permís per a intervindre el recinte. El cas ja s'ha remés als tribunals perquè inicie el tràmit judicial.

Els agents de la unitat de Patrimoni van localitzar a aquest ciutadà després que ell mateix acudira fa uns mesos a diferents mitjans de comunicació locals a explicar com havia decorat aquesta ermita protegida del segle XIV, situada en la Serra de Mariola, durant l'estiu de 2020. Malgrat la prohibició del consistori, va reconéixer haver pintat set murals i la volta de l'interior perquè, segons va declarar als agents, “la inquietud i inspiració va poder més”.

En el seu testimoniatge davant la Policia de la Generalitat en qualitat d'investigat, l'home va confirmar tindre coneixement que l'ermita de Sant Cristòfor, pel seu valor històric, gaudeix de protecció com a Bé de Rellevància Local. Segons va explicar, no va poder acabar la seua intervenció perquè va caure de la bastida que utilitzava, situat a 5 metres d'altura, i es va fracturar les dues nines.

Les labors de vigilància i protecció del patrimoni valencià realitzades per la Policia de la Generalitat "han sigut clau en la resolució d'aquest cas i igual que en uns altres, s'han de marcar com a prioritàries per a evitar l'espoli i el mal de béns artístics que han de continuar transmetent la nostra cultura i patrimoni històric generació rere generació", ha indicat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel. També ha ressaltat la importància del treball de “un cos policial de la Generalitat fonamental per a evitar accions delictives i lluitar contra el crim organitzat en un sector que mou un volum de diner negre a tot el món comparable al tràfic d'armes o de persones”.

La Policia de la Generalitat ha alçat un atestat contra l'home per un presumpte delicte contra el patrimoni històric i ha donat compte a la fiscalia provincial d'Alacant perquè òbriga una investigació judicial. L'artista s'enfronta a una multa, a més d'haver de pagar el cost de reparació dels danys ocasionats en els murs protegits de l'ermita.

Pujar