elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

51 persones majors de 30 anys comencen a treballar a l'Ajuntament d'Alcoi a través del programa Avalem Experiència Plus

51 persones majors de 30 anys comencen a treballar a l'Ajuntament d'Alcoi a través del programa Avalem Experiència Plus
  • Els contractes són de jornada completa i tindran una duració de 12 mesos

MÉS FOTOS
51 persones majors de 30 anys comencen a treballar a l'Ajuntament d'Alcoi a través del programa Avalem Experiència Plus - (foto 2)

L’Àgora d'Alcoi ha acollit aquest dimecres l'acte de recepció de les 51 persones desocupades d'almenys 30 anys d'edat, que han sigut contractades per l'Ajuntament d'Alcoi. Es tracta de 33 dones i 18 homes que s'incorporen per a treballar 12 mesos a jornada completa, a través del programa Avalem Experiència Plus-ECOVID 2021

Per a posar en marxa aquest programa, l'Ajuntament compta amb 1.323.204.59 euros, dels quals 334.541,94 euros corresponen a l'aportació municipal i els 988.662,65 euros restants procedeixen de la subvenció atorgada per Labora. Es tracta d'una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-20 de la Comunitat Valenciana i el Programa d'Ajuda REACT-UE com a fons extraordinari per a pal·liar els efectes de la pandèmia.

El vicealcalde d'Alcoi, Jordi Martínez ha donat la benvinguda al personal que ara s’incopora, sol·licitant-los “compromís amb la ciutat amb el treball que fareu, que trobareu molt gratificant” i traslladant-los “ànim, confiança i tot el suport dels vostres companys, que formen part d'un equip molt qualificat”.

Segons ha subratllat l'edil, “considerem que aquest és un programa realment important perquè està enfocat en un dels col·lectius que més dificultats tenen d'incorporar-se o mantindre's actius laboralment. Confiem que aquests contractes els permeten, d'una banda, conéixer per dins l’Adminstració pública i les possibilitats d'ocupació que ofereix, i que per una altra, aquesta experiència done lloc a pròximes oportunitats en el mercat laboral, tal com hem vingut observant que ocorre”.

Els perfils de les persones contractades en la present edició són: una Tècnica d'Administració General (TAG), una graduada en Turisme, un graduat en Sociologia, una tècnica d'esport, una graduada en biologia, dues mestres en Eduación Primària, una informadora turística, un Tècnic Superior en Activitats Físiques i Animació Esportiva (TAFAD), un Tècnic Superior d'Animació Sociocultural, quatre administratius, 24 conserges, dos oficials-capatassos forestals, dues operàries de neteja i 10 peons de jardineria. S'incorporaran als departaments d'Habitatge, Turisme, Comerç, Medi Ambient, Educació i Enginyeria, així com a diferents centres educatius o esportius i instal·lacions municipals.

Pujar