elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 400 participants en el Campionat d'Espanya de BMX

Més de 400 participants en el Campionat d'Espanya de BMX
 • Paula Santonja ha aconseguit ser Campiona d'Espanya en aleví femení, mentre que Eric Bordería i Enrique Santonja han sigut segons en aleví masculí i en cruiser 40, respectivament

MÉS FOTOS
Més de 400 participants en el Campionat d'Espanya de BMX - (foto 2)
Més de 400 participants en el Campionat d'Espanya de BMX - (foto 3)
Més de 400 participants en el Campionat d'Espanya de BMX - (foto 4)
Més de 400 participants en el Campionat d'Espanya de BMX - (foto 5)

Aquest cap de setmana el Circuit Municipal de BMX d'Alcoi va acollir la prova més important del calendari nacional de BMX, el Campionat d'Espanya BMX Race 2023. Van assistir corredors de 9 federacions autonòmiques i més de 40 clubs nacionals, superant les 400 participacions repartits en 28 categories. Aquesta prova es va poder dur a terme a la nostra ciutat gràcies a la destacada inversió de l'Ajuntament que va propiciar la construcció d'un circuit homologat per a proves nacionals, que serveix durant l'any com a pista d'entrenament de diferents seleccions nacionals, que s'allotgen a la nostra ciutat.

“El nostre Govern treballa l'esport des de dos vessants fonamentalment, d'una banda, l'esport de formació i per un altre de competició i acollir esdeveniments d'aquesta magnitud, en la qual no sols veiem un gran espectacle esportiu sinó que a més és un element que repercuteix de manera positiva en l'economia de la ciutat, ja que els 400 participants han vingut acompanyats de familiars i personal tècnic que han passat el cap de setmana a Alcoi”, ha destacat el regidor d'Esports, Alberto Belda. Qui també ha indicat que “De tots els clubs i seleccions autonòmiques han arribat missatges d'agraïment per l'organització i la rebuda, vull agrair la gran faena que ha fet el Club Ciclista BMX Alcoi, al costat del Centre d'Esports perquè aquest esdeveniment brillara al nivell que es mereix un Campionat d'Espanya”.

Pel Club Ciclista BMX Alcoi participaven 24 corredors, a més dels dos corredors que assistien convocats per la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Miguel Navarro en categoria infantil i Jaime Pastor en Cadet, finalitzant els dos 4t en les seues respectives categories.

Els corredors del Club Ciclista BMX Alcoi que van aconseguir arribar a les finals van ser:

 • Paula Santonja Campiona d'Espanya en aleví femení.
 • Eric Bordería 2n en aleví masculí.
 • Enrique Santonja 2n en cruiser 40.
 • Arnau Bordería 4t en challenge 17 a 29.
 • Carlos Galera 4t en Elit.
 • Marc Carbonell 5é en promeses 7 i 8 anys.
 • Alejandro Cordero 6é en challenge 17 a 29.
 • Xavi Cherro 6é en aleví masculí.
 • Blai Gomez 8é en challenge 17 a 29.
 • Vicente García 8é en infantil.

La vesprada del dissabte va acollir les categories més fortes, entre elles elit i Júnior, on en aquesta última categoria es va poder veure una final d'infart amb una caiguda múltiple en la primera corba i rellançament de carrera que ho va fer encara més emocionant. El diumenge al matí es van donar cita categories des de 5 i 6 anys fins a 50 i més. Es van disputar un total de 127 carreres el dissabte a la vesprada i 142 el diumenge al matí.

Pujar