26 de setembre de 2020 26/9/20

Participació Ciutadana treballa en un projecte de dinamització dels barris

Participació Ciutadana treballa en un projecte de dinamització dels barris - (foto 1)
  • De la mà del CEIP Batoi i de les associacions de veïns

La Regidoria de Democràcia Participativa està treballant en un pla per a dinamitzar els barris de la ciutat des de l'aspecte de la participació dels propis veïns en allò que els és més proper, els seus barris. El projecte pilot estaria basat, d'una banda, en un conveni amb els alumnes del cicle Formatiu de TASOC del CEIP Batoi, de l'assignatura «Desenvolupament Comunitari» coordinada per Silvia Rico, llicènciada en sociologia; i d'altra, en la participació de les principals Associacions de Veïns (AAVV) de la ciutat.

El projecte busca dinamitzar la vida dels barris creant propostes noves com regenerar les AAVV donant continuïtat a la seua tasca. La primera fase consistirà en un anàlisis dels recursos i la detecció de les necessitats, i amb aquesta avaluació es configurarà un projecte diferent per a cada barri. El alumnes treballaran en totes les associacions, implicant-se en el seu dia a dia, proposant accions innovadores i aportant la visió de les noves generacions.

La regidora de Democràcia Participativa, Maria Baca, comenta aquest projecte pilot: «D'acord amb les Associacions de Veïns, estem convençuts de que necessitem implicar a la gent jove, pel que considerem molt adient, que alumnes de Batoi puguen participar de la tasca de les associacions de veïns amb un projecte concret. Les noves generacions treballen amb altres eines i entenem també l'àmbit públic d'una altra manera, això sumat a l'experiència dels membres actuals pot ser un còctel molt interessant que done impuls a les nostres associacions».

El pla pretén també donar resultats concrets i crear noves accions que servesquen també per a fomentar la participació ciutadana en els barris, obrint el ventall d'activitats. Des de l'Ajuntament s'està treballant en ultimar el conveni i estructurar els projectes per a que els alumnes puguen començar a treballar en breu.

Pujar