elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paco Blay i el Centre Ovidi Montllor, guardonats amb els Premis 9 d’Octubre

  • La decisió la va prendre dimarts el Consell de Cultura després de la votació de les diferents candidatures.

El Consell de Cultura d’Alcoi, el qual agrupa les entitats i personalitats culturals i representants dels partits polítics, es va reunir aquest dimarts a l’IVAM CADA per triar els guardonats amb els Premis 9 d’octubre. La regidora Elisa Guillem ha anunciat que, després de les valoracions i votacions de les diferents candidatures, han resultat guanyadors Paco Blay i el Centre Ovidi Montllor, a títol individual i col·lectiu respectivament.

Paco Blay és un reconegut historiador i professor jubilat, del qual destaca la seua gran tasca de recerca històrica sobre la nostra ciutat i el País Valencià. Al llarg de la seua extensa trajectòria ha publicat gran quantitat d’obres relacionades amb la nostra història, sempre des d’una perspectiva rigorosa i compromesa amb la cultura pròpia. A més, Blay és membre del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAHEA), associació que també va rebre aquest premi el 2021.

Pel que fa al Centre Ovidi Montllor, va obrir les seues portes el 30 de novembre de 2002. Al llarg d’aquests anys ha portat a terme una sòlida tasca de redreçament cultural, cívic i lingüístic. El centre ha esdevingut tot un referent a la ciutat d’Alcoi, amb la seua intensa programació de xarrades, exposicions i més actes de caràcter cultural.

La regidora de Cultura, Elisa Guillem, una vegada presa aquesta decisió s’ha posat en contacte amb els guardonats per transmetre-los la seua enhorabona. Guillem s’ha mostrat «molt satisfeta amb aquesta decisió» i ha destacat el «compromís cultural dels guanyadors». El pròxim 9 d’octubre, al Teatre Calderón, els premiats rebran el reconeixement de la ciutat d’Alcoi a la gala commemorativa del Dia del País Valencià.

 

Pujar