20 de gener de 2021 20/1/21

«Mudakids», la millor iniciativa de la tercera edició d'Activa Àgora

«Mudakids», la millor iniciativa de la tercera edició d'Activa Àgora - (foto 1)
  • En aquesta tercera edició han participat 10 projectes empresarials

MÉS FOTOS
«Mudakids», la millor iniciativa de la tercera edició d'Activa Àgora - (foto 2)

El Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa en el primer semestre de l'any la III Edició del Programa Activa Àgora, en col·laboració amb el CEEI i amb el finançament de la Diputació d'Alacant. La iniciativa ha tingut com a finalitat donar suport als emprenedors portadors d'una idea de negoci i a les empreses de recent creació, mitjançant un programa que ha inclòs sessions de formació, tutories individuals, reunions de treball grupals, networking, experiències empresarials i docents externs, així com la instal·lació dels projectes en l'espai Àgora Coworking de manera gratuïta.

Segons Manuel Gomicia, regidor d'Empresa, Formació i Innovació, “és important remarcar que el programa Activa Àgora està donant els seus fruits: està afermant la capacitació dels nous emprenedors d'Alcoi i la comarca i també ha servit per a llançar al mercat noves empreses innovadores, que estan diversificant el nostre teixit productiu”.

Manuel Gomicia estableix, a més, que “la iniciativa s'ha consolidat en aquestes tres edicions. Ja són 30 els projectes que han passat pel programa d'acceleració. Ens està servint per a dinamitzar més encara l'espai Àgora i promoure la creació de noves empreses, de la mà del CEEI, amb els quals tenim una magnífica relació”. I afegeix: “És important que les entitats públiques i institucions privades, universitats, centres formatius, sindicats i associacions empresarials del nostre territori col·laboren entre si per a afermar els processos de desenvolupament des de l'escala local. El nostre futur està en la col·laboració”.

El programa Activa Àgora ha finalitzat amb una sessió de mentoring amb els emprenedors i amb la presentació dels projectes empresarials participants en aquesta segona edició. Per a això, es va constituir una comissió formada per Àlex Martínes (Ajuntament d’Alcoi), Jesús Casanova (Director CEEI Alcoi-València) i Liana Jordá (JOVEMPA Alcoià, Comtat i Foia), sent els projectes presentats Livaneri, Escala Activa, Ñak, MudaKids, Yellow, Sensei Kaizen, Mexi-Pal Group, Hugo Aracil i BioPapers.

El Premi al Millor Projecte Activa Àgora ha sigut per a «MudaKids» de l'emprenedor Jordi Camarasa. Es tracta d'una startup que ofereix a través del seu portal web un servei d'informació de màxim interés per a les famílies amb fills xicotets que es desplacen a una destinació turística o vacacional i necessiten de serveis especialitzats en matèria d'allotjament, restauració, activitats lúdiques, compres, oci o cultura.

Per a Jesús Casanova, Director General CEEI Alcoi-València, “un any més el programa ha sigut atractiu per a emprenedors d'altres municipis, en concret dos d'ells són projectes de Muro. Tenim potencial en aquestes comarques i hem de saber aprofitar-ho. Iniciatives com aquestes són les que fan que es dinamitze Alcoi”. En aquest mateix sentit, Liana Jordá de JOVEMPA Alcoià, Comtat i Foia ha destacat que “els joves emprenedors tenim un paper destacat en el desenvolupament empresarial del nostre territori. Creem riquesa i futur i, per això, volem animar a totes les persones emprenedores que tinguen una idea a posar-la en marxa i que aposten pel seu territori. Saben que poden comptar amb el suport d'entitats com la nostra”.

Pujar