elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mireia Pascual redactarà i Ricard Sanz posarà la veu en el Ban Reial d´Alcoi

Mireia Pascual redactarà i Ricard Sanz posarà la veu en el Ban Reial d´Alcoi
  • Ambdós ajudaran a ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar

MÉS FOTOS
Mireia Pascual redactarà i Ricard Sanz posarà la veu en el Ban Reial d´Alcoi - (foto 2)

Alcoi ja està preparant-se per al Nadal i com a ciutat de Nadal que és. Fa pocs dies vam conéixer la imatge de la campanya del Nadal que ja està portant-se endavant, també el cartell que a partir del dia 30 anunciarà a la façana de l’ajuntament la Cavalcada de Reis Mags i ara és el moment de saber qui redactarà i qui posarà veu al Ban Reial el pròxim 4 de gener.

Mireia Pascual Mollá és llicenciada en periodisme, amb un Postgrau amb Comunicació i Salut per la Universitat Complutense i un Postgrau d'Innovació en Periodisme per la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH). S'ha dedicat a la branca del periodisme de salut, i concretament en el camp de les addiccions. Treballa al gabinet de premsa per a la societat científica Socidrogalcohol i a la Confederación d'Alcohòlics, Addictes en Rehabilitació i Familiars d'Espanya (CAARFE), també és monitora del programa EMOTIUS del Grup d'Alcohòlics Rehabilitats d'Alcoi (GARA). És secretaria técnica de la revista de l'Institut d'Investigació en Drogodependencies de la UMH. Té el seu propi espai web a la Revista InDependientes, amb la qual va guanyar el Premi Reina Sofía el 2013. És Premi Talent Jove Comunitat Valenciana 2017 i col·laboradora de Radio Alcoy-Cadena Ser, entre altres entitats locals.

Ricard Sanz, té 49 anys, actualment com actor està vinculat a la companyia teatre Circ d'Alcoi. Ha participat en obres de teatre, espots publicitaris i vídeos temàtics per a museus. També ha presentat diverses gales i esdeveniments corporatius, culturals i esportius. A més, és locutor i guionista de reportatges videogràfics, així com doblador en documentals científics. A més és l'Ambaixador Cristià en les festes de Moros i Cristians des de 2013.

Ricard Sanz explica que «l'acte del Ban Real sempre ha constituït el principal per a la meua persona en la Festa Màgica de l'arribada de S.M. Els Reis Mags d'Orient. Des que tinc ús de raó sempre l'he viscut molt intensament i amb un esperit crític. Primer amb curiositat sobre aqueix personatge, mà dreta dels S.M., més tard amb un minuciós escrutini sobre el missatge, sovint amb un… Que signifiquen totes aquestes metàfores?, i en els últims anys sobre la veracitat del conjunt, és màgia però ha de ser una màgia de debò i orientada fonamentalment a la infància».

«No puc expressar la immensa gratitud que m'ha embargat, i em continua embargant, quan a l'altre costat del fil telefònic, he escoltat la veu de la secretària de S.M. anunciant-me aquesta elecció. En bucle seguisc amb la pregunta de, per què jo? Quins són els meus mèrits per a atorgar-me tan alt honor? Tan sols el de dedicar-me a interpretar el que diuen els textos, amb la meua pròpia i particular sensibilitat, el d'actuar de mestre de cerimònies quan ni tan sols sóc aprenent, el d'intentar, a vegades sense èxit, ser just i honest en tot el que faig. No sé, tornant a la meua insistent pregunta, perquè jo? Però el que si sé, és el que sent, una infinita emoció per aquesta meravellosa sorpresa, per aquest preciós regal que compleix amb un somni ni tan sols imaginat. Moltíssimes gràcies a qui ha tingut a la meua persona en la seua ment, gràcies als quals han donat suport a la seua proposta i sobretot per haver nascut en aquest meravellós Poble amb el qual sempre estaré en deute i al qual sempre estaré agraït. Gràcies, Gràcies, Gràcies», ha conclòs, Sanz.

«Crec que són dues persones idònies. Mireia, una jove periodista que compta ja amb un gran currículum i que aportarà sàvia fresca al contingut del text del ban reial, mentre que Ricard és un actor polifacètic que posa passió a tot allò que fa, l’hem pogut veure en molts àmbits diferents. Estic segura que tots dos ho faran molt bé i ajudaran a fer que totes les persones que òmpliguen els carrers del centre de la nostra ciutat el pròxim 4 de gener s’assabenten del missatge que els volen traslladar S.M. Melcior, Gaspar i Baltasar», ha indicat la regidora de Festes, Carolina Ortiz.

Pujar