10 de juliol de 2020 10/7/20

Mira: «No entrarem al joc electoralista de Guanyar sobre el tracte als animals en les festes»

    Al passat ple del dilluns 25 de març, Guanyar Alcoi presentava un prec sobre la elaboració d’un protocol de benestar animal a les grans festes d’Alcoi. Al Plenari, el prec es va desestimar perquè el que se sol·licitava ja estava realitzant-se i es va informar que l’Associació de Sant Jordi ha treballat un document en aquest sentit però que, aquest encara no es podia fer públic, ja que havia de ser presentat abans a les filaes. Ara, Guanyar torna a preguntar a la Comissió Informativa de Serveis Socio-Sanitaris, exigeix el document i també demana les autoritzacions per la participació d’animals en les festes i en Nadal.

    Des del Govern, es mostren sorpresos i consideren que Guanyar vol crear una polèmica poques setmanes abans de les eleccions en un tema que no està entre les preocupacions socials actuals.

    La regidora de Salut Pública, Aroa Mira, comenta: «No crec que ara mateix el tracte dels animals en les festes siga una preocupació social. I no entenem molt bé l’objectiu de crear una nova polèmica en un tema socialment acceptat, que s’ha estat treballant i que, fins i tot, som exemple per altres ciutats. En Alcoi els animals són part fonamental de les seues principals festivitats, tant del Nadal com de les Festes, símbols únics, als que es respecta, es protegeix i es venera. Moltes persones ens han fet arribar el seu estupor davant de l’interés de convertir açò en notícia per part de Guanyar i, fins i tot, persones properes a la plataforma ens han dit que l’objectiu últim és prohibir totalment els animals en les festes. Esperem que no siga això, i només es tracte de rèdit electoral però, de totes maneres, no entrarem al joc electoralista de Guanyar sobre el tracte als animals en les festes».

    El govern explica que informarà, de nou, de tot a la Comissió Informativa  però que no pensa entrar al joc de Guanyar ja que és un tema sensible del que es veuen moltes barbaritats als mitjans de comunicació i que, com és lògic, preocupa a la majora de la gent que estima als animals. Mira conclou: «Estaria bé que algú tinguera un poc de criteri, retiraren unes peguntes que ja estan contestades i es dedicaren a treballar temes que preocupen als ciutadans».

    Pujar