elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

En marxa el programa ‘Joves per la Integració’ per a afavorir la convivència en zones vulnerables

  • L'Ajuntament d'Alcoi duu a terme aquest projecte a través d'un conveni amb la Generalitat, en concret amb l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (Evha) i amb el CIP FP Batoi

La col·laboració de les tres entitats pretén afavorir accions encaminades a la millora de la convivència i la cohesió social a través de la posada en marxa del programa Joves per la integració. Aquesta intervenció consistent en l'anàlisi de la situació i el disseny d'actuacions de dinamització comunitària, s'articula mitjançant la cessió temporal de dos habitatges propietat de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (Evha) ‘Evha’, a quatre estudiants del Grau d'Integració Social del CIP FP Batoi, els quals viuran durant els dos cursos del cicle formatiu en diferents zones del centre de la ciutat.

El conveni amb el CIP FP Batoi estableix la col·laboració i coordinació de les parts en l'execució del programa, que tenen com a objectiu impulsar models de referència que possibiliten el suport i acompanyament que siga necessari per al desenvolupament de la intervenció que es duga a terme en dues zones concretes del centre d'Alcoi, per la qual cosa els estudiants de CIP FP Batoi que estiguen cursant el cicle superior de Tècnic d'Integració Social, podran adquirir un aprenentatge molt més profund a través de la seua pròpia experiència i aplicar de manera directa els coneixements que vagen adquirint.

L'alumnat que forma part d'aquest projecte el realitza a través de l'anomenat FP Dual, el comportarà la remuneració econòmica pel treball realitzat.

Cal recordar que l'Ajuntament d'Alcoi, ha realitzat el procés de contractació del “Servei de mediació i intervenció socioeducativa, per a la millora de la convivència en zones vulnerables d'Alcoi”. L'adjudicació del contracte es va realitzar l'agost del 2019 i es troben actuant des de llavors. Tots dos projectes coincidiran per a així, poder treballar de manera conjunta i que els estudiants utilitzen de suport als professionals destinats per a la consecució de l'objectiu del programa. Quant al moviment associatiu, Càritas ha manifestat la col·laboració amb els estudiants per a la realització de tallers amb menors de la zona.

El conveni estableix que el personal tècnic de l'ajuntament col·laborarà en l'assentament dels estudiants en els habitatges, presentarà i connectarà als estudiants amb els recursos socials del barri, especialment amb els recursos de titularitat municipal. També supervisarà l'ajust entre els estudiants i el programa de voluntariat desenvolupat amb recursos socials públics i privats del barri. Finalment serà l'encarregat de la coordinació tant amb la Policia, com amb el personal tècnic de l'EVHA i les entitats socials.

“Des del Departament d'Habitatge comencem aquest programa amb molta il·lusió. Pense que és un exemple de col·laboració entre les tres entitats per a dur a terme programes educatius innovadors i a més fomentar figures professionals com l'Integrador Social i el treball en la millora de la convivència, aspecte fonamental per a les polítiques d'habitatge”, ha indicat la regidora d'Habitatge, María Baca.

Pujar