elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Martínez assegura que el portaveu del PP menteix en dir que no s’han demanat dades sobre el brot de la Covid-19 en Domus VI

  • En la reunió amb els portaveus de dimecres, l’alcalde els va traslladar que havia demanat a Conselleria tenir dades locals

El portaveu municipal socialista, Jordi Martínez, assegura que el popular Quique Ruiz menteix en assegurar que l’alcalde, Toni Francés, no ha exigit a Conselleria més informació sobre el brot de la Covid-19 a la residència Domus VI. “No puc comprendre com el PP es dedica, en una situació com la que estem vivint, a crispar, supose que en un intent de traure rèdit polític”.

Martínez incideix en què “en la reunió de portaveus que vam celebrar dimecres ‘online’, l’alcalde ens va traslladar que havia demanat a Conselleria tenir dades en l’àmbit local, és a dir, tenir dades de la situació d’Alcoi. La resposta de Conselleria va ser que no anaven a facilitar aquest tipus de dades, com no estan donant-se pràcticament en cap lloc”. Des de Conselleria es va indicar que els experts en aquest tipus de crisis aconsellen que no es faciliten dades detallades per localitats perquè pot generar més tensió, més angoixa i dificultar la gestió de situacions com aquesta, i que superada la crisi es facilitaran totes les dades.

Per altra banda, el portaveu socialista remarca que “l’alcalde també va demanar a Conselleria que els familiars de residents en Domus VI estiguen puntualment informats. Ens preocupa molt i és fonamental que els familiars estiguen ben informats”.

Jordi Martínez recorda que la passada setmana ja havien demanat tant a la direcció de la residència com a la Conselleria que s’habilitara una línia de comunicació directa amb els familiars de tots els majors que estan a Domus VI, perquè estiguen permanentment informats. “Per part de l’Ajuntament, s’ha posat a la disposició de tots els familiars un servei d’atenció psicològica en aquests moments tan durs i difícils, i estem col·laborant en la desinfecció contínua de tot el centre”.

Martínez reitera que “vivim una situació angoixosa per a tots, són moments molt durs, i que el portaveu d’un grup que ha tingut responsabilitat de govern com és el PP es dedique a contaminar és incomprensible. Parla de lleialtat al govern municipal, però realment no sé què entén per lleialtat”.

Pujar