21 de setembre de 2020 21/9/20

L’inici de les obres per a la nova comissaria al centre és imminent

L’inici de les obres per a la nova comissaria al centre és imminent - (foto 1)

  Una nova comissaria de la Policia Nacional amb tots els tràmits administratius s'instal·larà a la Placeta de les Xiques en els pròxims mesos després de dècades de reivindicació. El procés de contractació de les obres es va iniciar dilluns així que el Govern espera poder començar les mateixes en un parell de setmanes. Un fet històric que suposarà que Alcoi siga de les poques ciutats valencianes que sense ser gran ciutat tinga dues comissaries. Per a l'Ajuntament suposarà una inversió de 80.000 euros. Raül Llopis, regidor de seguretat, explica els tràmits realitzats als últims mesos i el punt en què es troba un procés que es va intensificar abans de l'estiu.

  Llopis destaca que la reivindicació de la comissària a la Placeta de les Xiques ha sigut una prioritat per aquest Govern des de la passada legislatura, a l'igual que els jutjats i la Guàrdia Civil. «L'alcalde ha lluitat a tots els despatxos i administracions possibles per impulsar aquesta nova comissaria des del 2014. Primer perquè l'EIGE ens permetera cedir els locals a la policia, després aprovant al plenari la cessió dels mateixos i des d'abans de l'estiu, reunint-se i visitant la comissaria amb els màxims responsables. El primer semestre del 2018, tindrem comissaria al centre d'Alcoi».

  Abans de l'estiu, l'alcalde es reunia en Alacant amb el comissari provincial per a impulsar el projecte, i en el mes d'octubre tant el comissari provincial primer com el comissari autonòmic després han visitat la ciutat i les futures instal·lacions, destacant la idoneïtat d'aquestes. Al llarg del mes de novembre, els tècnics del ministeri i els tècnics municipals han acordat les obres i l'equipament necessari. La valoració final ha sigut de 60.000 euros per a les obres i 20.000 per l'equipament, i les partides econòmiques estan també preparades. El dilluns, el departament de contractació va iniciar els tràmits d'adjudicació així que en uns 15 dies es preveu que puguen començar les obres. Amb aquesta proposta, la comissaria del carrer Perú quedaria pe a tots els tràmits de detenció, denúncia... I el centre històric tindria una nova comissaria en el primer semestre del 2018.

  Llopis també ha volgut aclarir que «no és un trasllat de comissària sinó la creació d'una segona comissaria. Aquesta segona comissaria inclourà tant la tramitació del DNI com del passaport i totes les gestions administratives, fins i tot, s'estan estudiant nous serveis que també suposaria atraure públic comarcal. Serem de les poques poblacions que sense ser gran ciutat tinguen més d'una comissaria de policia nacional».

  El regidor també ha volgut aclarir les declaracions del Partit Popular sobre la paralització de la comissaria: «Una vegada més s'evidencia que l'oposició d'Alcoi no fa els deures. I que el Partit Popular a pesar de tenir 4 regidors i diputats en València i Madrid, ni s'ha assabentat de les visites ni siquiera és capaç d'informar-se a les comissions d'un tema tan important com el de la Policia Nacional».

  I conclou: «És trist que un partit de govern a Madrid ni haja participat ni s'haja preocupat dels nous jutjats, la recuperació de serveis de la Guàrdia Civil o la nova comissaria. Ni tan sols s'han preocupat de preguntar abans de sortir a la premsa, no sabem si és ignorància i, per tant, falta total d'interés per Alcoi, o mala fe perquè els molesta que s'impulsen coses en Alcoi que ells no van ser capaços d'executar en 11 anys que van estar governant».

  Pujar