24 de gener de 2020 24/1/20
OPINIÓN

"Una legislatura clau"

"Una legislatura clau" - (foto 1)
  • Article d'opinió de Toni Francés, alcalde d’Alcoi

La legislatura 2019-2023 porta poc més d'un mes en marxa. Per tercera vegada he assumit l'honor i la responsabilitat d'estar al capdavant de l'Ajuntament d'Alcoi com a alcalde, gestionant la ciutat acompanyat d'un equip cohesionat, honest, treballador i compromés, amb els qui seguir impulsant una transformació de la ciutat que ja està en marxa i que continuarà avançant per a consolidar un model de ciutat integradora, sostenible i intel·ligent, feminista i solidària.

Una ciutat amb un extraordinari passat, que travessa un important capítol de la seua història i que avança cap a un futur sòlid. Molts són els projectes que des del govern municipal socialista impulsarem aquesta legislatura i que permetran reforçar el lideratge de la ciutat i, amb això, el benestar dels seus habitants i la seua qualitat de vida. Una ciutat en la qual l'educació cobra protagonisme, amb dos Campus universitaris, una Escola d’Art i Superior de Disseny, i uns centres escolars immersos en un procés de renovació i condicionament de la mà del Pla Edificant.

La promoció econòmica, establint les bases per a la generació d'ocupació, és un dels objectius prioritaris d'aquest govern i posarem en marxa les actuacions necessàries per aconseguir-lo. Projectes com el parc tecnològic en l’illa de Rodes, al qual se suma el Districte Digital per atraure empreses de base tecnològica, i el parc empresarial que es construirà en la partida de Pagos incidiran directament en l'economia de la ciutat, permetent el creixement d'empreses existents i el naixement d'altres noves, atraient-ne de diferents punts de la geografia espanyola i, per què no, d'altres països.

La indústria ha sigut, és i ha de continuar sent el motor econòmic d'Alcoi, i un projecte relacionat amb la seua història és el del Centre d'Interpretació que s'habilitarà en El Molinar, que va ser bressol de la Revolució Industrial a Espanya. Una proposta que es convertirà en referent, unint patrimoni, cultura i turisme.

I és que el turisme ha guanyat protagonisme en els últims anys i continuarem impulsant-ho amb eines tan importants com el primer Centre de Turisme d'Interior de la província, que serà una realitat en un curt espai de temps, alhora que és especialment important destacar l'adhesió de la ciutat a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI-CV), a través de la qual es crearan relacions entre destinacions, així com amb empreses i entitats turístiques.

No podem oblidar que Alcoi està immersa en un procés que la convertirà en Smart City, ja s'han desenvolupat les primeres accions i estem treballant en nous projectes que ens permetran avançar en tindre una ciutat intel·ligent, la qual cosa es tradueix en millores per als seus habitants. De fet, en aquests primers compassos de legislatura Alcoi ha rebut el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació per  posar en marxa un projecte de monitoratge del moviment de terres i un altre per conéixer l'estat de persones majors que viuen soles i poder respondre amb celeritat davant qualsevol imprevist. El benestar de les persones se situa al centre de les polítiques, treballant per aconseguir una ciutat on totes i tots troben el seu lloc i vegen complides les seues necessitats i expectatives.

Estem, sens dubte, començant a viure una legislatura clau per al present i el futur de la nostra ciutat, i tots som necessaris per  aconseguir que els reptes es convertisquen en realitat.

ocultar
"Una legislatura clau"
Pujar