29 de setembre de 2020 29/9/20

L’alcalde visita la modificació del traçat del GR7 al seu pas per Alcoi

L’alcalde visita la modificació del traçat del GR7 al seu pas per Alcoi - (foto 1)

  L’Ajuntament d’Alcoi va començar la modificació del traçat del GR7 en el terme municipal d’Alcoi ahir dilluns. L’obra ha sigut adjudicada a l’empresa ESDAL amb un cost de 13.167,57 euros i permetrà que aquest important sender al seu pas per Alcoi estiga en les millors circumstàncies possibles.

  La modificació s’ha realitzat per a millorar la seguretat dels usuaris, tant senderistes com ciclistes, que a partir d’ara ja no transitaran per la carretera sinó per el llit del riu. A més de la seguretat, el nou recorregut és també més agradable per a l’usuari al ser un entorn més natural.

  El alcalde ha visitat les obres amb el regidor de medi ambient, Jordi Martínez, i amb el cap de departament. L’obra que va a bon ritme està previst que finalitze en el mes de setembre.

  El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, ha destacat les millores realitzades en les àrees naturals de la ciutat: «Vivim a una ciutat on la major part del terme municipal és espai natural. El nostre entorn i les àrees naturals són molt importants i per això, des de l’Ajuntament, seguim invertint en mantenir-les malgrat la dimensió de la superfície on hi ha que actuar. Cal recordar que l’any passat vam millorar el Racó de Sant Bonaventura, l’àrea recreativa del Molinar, La Font Roja amb lluminàries solars i uns nous banys, i la via verda. Al 2017 ja hem actuat a l’Ermita del Preventori, anem a millorar també la Font del Quinzet i el sender Gr7 a la zona de la Font dels Patos».

  Els GR són sendes de gran recorregut utilitzades per un gran nombre de persones que travessen la península des d’Andorra a Gibraltar. Senyalitzats amb marques de ratlles blanques i roges, Aquests recorreguts tenen generalment una longitud de més de 50 kilòmetres i molts d’ells formen també part d’una xarxa de senders europeus.

  Pujar