22 d’octubre de 2020 22/10/20

L’Ajuntament millora els centres escolars a l’estiu

L’Ajuntament millora els centres escolars a l’estiu - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament millora els centres escolars a l’estiu - (foto 2)
  L’Ajuntament millora els centres escolars a l’estiu - (foto 3)
  L’Ajuntament millora els centres escolars a l’estiu - (foto 4)
  L’Ajuntament millora els centres escolars a l’estiu - (foto 5)
  L’Ajuntament millora els centres escolars a l’estiu - (foto 6)

  Com cada any, aprofitant les vacances escolars, l'Ajuntament d'Alcoi posa al dia els centres escolars que depenen d'ell, que són les escoletes municipals de Batoi, Zona Nord i Jesuset del Miracle. També depenen de l'Ajuntament, que s'encarrega del manteniment els centres de Primària públics: Romeral, Miguel Hernández, Horta Major, Sant Vicent, així com el CPEE Tomàs Llacer.

  El regidor d'Educació, Alberto Belda, ha destacat que «ja duem des de la passada legislatura realitzant millores, per al govern municipal és imprescindible que els centres escolars es troben en les condicions més òptimes per al desenvolupament de la seua funció educativa. Estem fent actuacions per adequar aquestes instal·lacions, per a que els xiquets puguen gaudir en la seua plenitud del seu centre escolar. Estem parlant de vora 65.000 € en inversió més diverses despeses en manteniment».

  En les escoletes cal recordar les obres d'adequació del Jesuset del Miracle a la normativa vigent i modernització de les instal·lacions, amb una inversió de 30.500 €, com ja vam informar la setmana passada. A més, a l'Escoleta de Batoi, ja s'han realitzat obres de manteniment i reparació de goteres i ara en agost es farà la substitució del sòl en tres aules, mentre que en l'Escoleta de la Zona Nord, s'ha realitzat el canvi de llums a LED per a la millora energètica i la substitució del suelod'aules a parquet.

  Pel que fa al CPEE Tomás Llácer, estan reparant problemes de filtracions en diverses sales del centre, i reparació de la terrassa. També estan instal·lant un gronxador adaptat per als alumnes, adequació de lavabos als alumnes de mobilitat reduïda i asfaltat de zona externa, amb un cost total de 15.500 €.

  També s'ha realitzat millores el col·legi públic Sant Vicent, invertint 9.688 €, on s'ha lluït el mur del pati, reparat el sòl de la pista multiesportiva, així com els tendals, les humitats i els gronxadors, per últim han pintat diverses aules i la tanca de l'«arener».

  Les millores que ha necessitat el Miguel Hernández, han estat la reparació de les canaleres, els baixants i el sistema de calefacció. A més, han canviat llums a LED, ampliat el sòl de seguretat en els gronxadors, i han fet la pintura de marcatge de la pista poliesportiva, sent la inversió de 4.200 €.

  Al col·legi Horta Major, han procedit al canvi de sòl en l'aula multiusos per a poder realitzar activitats de psicomotricitat, han lluït i pintat el mur de la façana externa, han recol·locat la grada de la pista esportiva, també han fet el canvi de llums i substitució a LED, han pintat les columnes d'entrada al centre, les bigues de ferro i columnes, així com l'adequació i pintura de bancs i neteja de grafitis en façana. L'ajuntament ha invertit 12.010 €.

  Finalment, la regidoria d'Educació ha invertit 24.250 € en El Romeral, per reparar les filtracions, netejar els canalons, col·locació del sòl en dues aules, impermeabilització de grada de la pista de dalt, que també s'ha reparat, han pintat la tanca d'entrada i reparat els vestuaris, així com els desaigües en zona posterior.

  Pujar